Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kalmeta smijenio Sapunara s mjesta člana uprave HAC-a

Josip Sapunar pušten je iz pritvora jer je priznao krivicu za sve što ga se tereti u optužnom prijedlogu
21. prosinca 2010. u 14:41 16 komentara 2 prikaza
sapunar
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Ministar prometa, mora i infrastrukture Božidar Kalmeta kao jedini član skupštine Hrvatskih autocesta smijenio je danas s mjesta člana uprave te tvrtke Josipa Sapunara. Smjena se dogodila tek peti dan otkako je Sapunar izašao iz pritvora u kojem je završio zbog sumnji da je zajedno s dva bivša predsjednika uprave HAC-a, Juricom Prskalom i Marijom Crnjakom, oštetio tvrtku za 23 milijuna kuna izvlačeći novac preko Fimi medije.

Sapunar je, navodno, istražiteljima priznao krivicu i kao nalogodavca prozvao upravo resornog ministra Kalmetu. Po izlasku iz pritvora Sapunar je odmah sutradan došao na posao u HAC, na staro radno mjesto. U svoj ured člana uprave HAC-a došao je i jučer, što je bio presedan jer je bio u pritvoru kako bi ga se spriječilo da ponovno počini isto kazneno djelo. Iako su ostali osumnjičenici iz HAC-ovih afera, dok su bili u pritvoru, svi smijenjeni pa čak i dobili otkaz, Sapunaru se to nije dogodilo pa je tek danas, nakon medijskog pritiska, u prvom redu Večernjeg lista, i on smijenjen.

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • elfenomeno77:

    kalmeta je učinio pravi potez,i ovo je poruka svima koji se bave malverzacijama da ih ceka ista sudbina..

  • elfenomeno77:

    pohvalno je da nema svetih krabva i poruka svima koji su se bavili malverzacijama da ih ceka ista sudbina

  • santos008:

    Kalmeta bi mogao malo pritisnuti sviju u Zadarskoj zupaniji jer su svi po uzoru na njega korumpirani ,pocevsi od sudstva do nacelnika opcina .Sve goli lopov.Ako USKOK nema vremena za njih nek to rade USKOCICI.