Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIA

Kalmeta smijenio Sapunara s mjesta člana uprave HAC-a

sapunar
Željko Lukunić/Pixsell
21.12.2010.
u 14:41

Josip Sapunar pušten je iz pritvora jer je priznao krivicu za sve što ga se tereti u optužnom prijedlogu

Ministar prometa, mora i infrastrukture Božidar Kalmeta kao jedini član skupštine Hrvatskih autocesta smijenio je danas s mjesta člana uprave te tvrtke Josipa Sapunara. Smjena se dogodila tek peti dan otkako je Sapunar izašao iz pritvora u kojem je završio zbog sumnji da je zajedno s dva bivša predsjednika uprave HAC-a, Juricom Prskalom i Marijom Crnjakom, oštetio tvrtku za 23 milijuna kuna izvlačeći novac preko Fimi medije.

Sapunar je, navodno, istražiteljima priznao krivicu i kao nalogodavca prozvao upravo resornog ministra Kalmetu. Po izlasku iz pritvora Sapunar je odmah sutradan došao na posao u HAC, na staro radno mjesto. U svoj ured člana uprave HAC-a došao je i jučer, što je bio presedan jer je bio u pritvoru kako bi ga se spriječilo da ponovno počini isto kazneno djelo. Iako su ostali osumnjičenici iz HAC-ovih afera, dok su bili u pritvoru, svi smijenjeni pa čak i dobili otkaz, Sapunaru se to nije dogodilo pa je tek danas, nakon medijskog pritiska, u prvom redu Večernjeg lista, i on smijenjen.

Ključne riječi

Komentara 16

EL
elfenomeno77
17:07 21.12.2010.

kalmeta je učinio pravi potez,i ovo je poruka svima koji se bave malverzacijama da ih ceka ista sudbina..

EL
elfenomeno77
15:05 21.12.2010.

pohvalno je da nema svetih krabva i poruka svima koji su se bavili malverzacijama da ih ceka ista sudbina

SA
santos008
15:52 21.12.2010.

Kalmeta bi mogao malo pritisnuti sviju u Zadarskoj zupaniji jer su svi po uzoru na njega korumpirani ,pocevsi od sudstva do nacelnika opcina .Sve goli lopov.Ako USKOK nema vremena za njih nek to rade USKOCICI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije