Naslovnica Vijesti Svijet

Kalifornija zabranila 'liječenje' maloljetnih homoseksualaca

Zabrana se odnosi na razne vrste terapija – od savjetovanja preko elektrošokova pa sve do egzorcizma
01. listopada 2012. u 15:30 3 komentara 45 prikaza
homoseksualnost, gay zastava
Foto: Reuters/PIXSELL

Kalifornijski guverner Jerry Brown potpisao je zakon kojim se zabranjuju terapije "liječenja" maloljetnih homoseksualaca, lezbijki, biseksualaca i transseksualaca, prenosi Huffington Post. Prvi zakon te vrste u SAD-u koji su podržale brojne organizacije za zaštitu prava homoseksualaca na snagu stupa 1. siječnja iduće godine. Zabrana se odnosi na razne vrste terapija kojima se želi istrijebiti homoseksualne i druge nepoželjne sklonosti – od savjetovanja preko elektrošokova pa sve do egzorcizma.

– Ovaj zakon zabranjuje neznanstvene "terapije" koje su mlade ljude dovele do depresije i samoubojstava. One nisu utemeljenje u znanosti ni medicini te će sada završiti u ropotarnici nadriliječništva – rekao je Brown.

Kampanja za ljudska prava (HRC) pozdravila je odluku i izrazila zahvalu Brownu za zaštitu kalifornijske djece na čiju su dobrobit, kako su naglasili, sada zabranjene terapije ostavljale vrlo negativne posljedice. Prema podacima HRC-a, peticiju za zakon prošli tjedan je potpisalo više od 50 tisuća ljudi.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • -obrisani-:

    čovečansto ubrzanim koracima srlja u propast

  • -obrisani-:

    šta je sledeće? zabrana da se ljudi brane od lopova

  • marcellus:

    Zamimljivo bi bilo znati učinkovitost takvih terapija. Sigmund Freud je u svojim djelima tvrdio da on uspijeva izliječiti oko 80% homoseksualaca, dok se kod ostalih radi o urođenoj mani.