Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15-godišnja djevojka

Kakva je to bolest? Lice joj je toliko oteklo da je oslijepila

Jordyn Walker
Foto: Gofundme.com
1/4
05.01.2019.
u 14:10

Otišla je kod liječnika koji je dijagnosticirao infekciju sinusa. Ubrzo nakon toga je izgubila osjet okusa i mirisa

Jordyn Walker (15) iz SAD-a osjetila je čudne promjene u tijelu u srpnju 2017. godine, nakon što se vratila s obiteljskog krstarenja. Imala je krvavi proljev i jake bolove u trbuhu. Liječnik je dijagnosticirao infekciju sinusa, a ubrzo je izgubila osjet okusa i mirisa, piše Daily Mail. 

Simptomi su se postupno povukli, ali samo privremeno. Pojavili su se ponovno nedavno, u prvom tjednu prosinca 2018.. Uz krvavi proljev i bolove, ovaj put se pojavilo i povraćanje. Ponovno je otišla liječniku.

 

Dok je sjedila u čekaonici ambulante Medicinskog centra Sveučilišta u Kansasu, lice joj je počelo naticati, postalo je tamno ljubičasto. Krenula joj je krv iz očiju. I nju i njezine roditelje uhvatila je panika te su svi počeli lupati po vratima ambulante i dozivali pomoć.

Djevojku su hitno operirali. Uklonili su dio kosti iz očnih duplji kako bi pokušali smanjiti oteklinu. Uspjeli su, ali ekstremna oteklina toliko joj je oštetila očne živce da je trajno oslijepila. Liječnici nisu mogli objasniti što se dogodilo i o kakvoj se bolesti radi pa su je poslali na daljnje promatranje u Kliniku Mayo u kojoj rade vrhunski stručnjaci.

- Nadamo se da će nam oni dati neke odgovore. Obišli smo sa Jordyn sve moguće specijaliste - one za alergije, imunologiju, reumatologiju, kod puno njih smo bili, ali nitko ne zna o čemu se radi. Rekli su nam da je ona vjerojatno jedan slučaj na milijune ljudi te da se vjerojatno više neće dogoditi - rekla je njezina majka Kendyll, a prenosi Daily Mail.

 

Kaže da je, unatoč tome što je izgubila vid, sretna jer je ostala živa. Bilo je trenutaka kada je, kaže, ozbiljno sumnjala da je preživjeti taj užas.

Njezina obitelj je kreirala profil na Facebooku na kojemu se može pratiti sve vezano za njezin slučaj. Pozvali su ljude da im se jave ukoliko su imali slična iskustva ili nagađaju o kakvoj bolesti bi se moglo raditi.

Na stranici GoFundMe su pozvali su ljude da im pomognu podmiriti troškove liječenja i raznih testiranja koji su se popeli na vrtoglavih 200.000 dolara (oko 1,3 milijuna kuna).

Pogledajte i video Čudni znakovi gripe za koje možda niste znali

Komentara 2

Avatar Kljusar
Kljusar
19:03 06.01.2019.

Bez brige , liječnici imaju naziv za svaku bolest samo je treba dijagnosticirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije