Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operacija Peščenica

Kako je Bandić nagovorio SDP-ovce da glasaju za Bernardića

Milan Bandić i Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.11.2018.
u 21:20

Milan Bandić i danas kontrolira dio zagrebačkog SDP-a, a dokaz su i dvoje vijećnika koje je u Skupštini dobio na svoju stranu

Velik dio SDP-ovaca pod našim je utjecajem, vjeruju nama. Evo, tu gdje sjedite sjedio je i Davor Bernardić kada se borio da postane šef SDP-a. Došao je ovamo zamoliti nas da mu pomognemo da pobijedi, da razgovaramo sa SDP-ovcima s Peščenice da upravo njemu daju glas. Mi smo to za njega, kao prijatelja i super dečka, i napravili. Svima našima koji nisu članovi stranke Milan Bandić, nego SDP-a, rekli smo da glasuju za Beru.

Bandić traži ručice

Ovom izjavom Ivan Šikić, u osamdesetima predsjednik Skupštine općine Peščenica, poznat i kao Bandićev politički otac, čovjek koji je politički stvorio zagrebačkoga gradonačelnika, a koju je kazao za Večernji list, potvrdila se javna tajna – Bandić je pomogao Bernardiću da postane šef SDP-a jer u svojoj bivšoj stranci ima svoje spavače, ljude koji nisu prešli zajedno s njime u stranku Milan Bandić 365, ali koji će, kada treba, glasati onako kako im on kaže.

Galerija - Kako je Bandić proslavio 63. rođendan

Milan Bandić i Davor Bernardić
1/16

Šikićeva je izjava to zanimljivija kada se zna da gradonačelniku Milanu Bandiću za izglasavanje gradskog proračuna 13. prosinca treba 26 skupštinskih ruku, a on ih ima 23. Što znači da mu troje zastupnika trenutačno nedostaje i da bi ih lako mogao potražiti među oporbom, možda ponovno među SDP-ovcima. Ne bi to bio prvi slučaj. Od lokalnih izbora na Bandićevu je stranu već prešlo dvoje SDP-ovih skupštinara, oboje inače zaposlenika Holdinga, odnosno na plaći kod Milana Bandića. Riječ je o Radenku Tomiću, koji je to napravio prije nešto više od godinu dana, te Tamari Čubretović, koja je to napravila ubrzo nakon što je Gordan Maras postao šef zagrebačkog SDP-a. A nedavno je Bandiću sa svojim vijećničkim mandatom otišao i Zoran Rotim, potpredsjednik mjesne organizacije Novi Zagrebu - istok, koji je bio zamjenik Tihomiru Barišiću, Bernardićevu vjenčanom kumu.

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas, unatoč svemu, uvjeren je da novih prelazaka u Skupštini na stranu Bandića više neće biti i da će osipanje SDP-ovih zastupnika stati na odlascima Tomića i Čubretović.

– To je završena priča. Doista mislim da više nitko neće otići – uvjeren je Vukas.

S druge strane izjave Ivana Šikića kojima je potvrđeno da je i Milan Bandić pomogao Bernardiću da postane šef SDP-a i kako njih dvoje i dandanas imaju određenu “vezu” Vukas nije htio komentirati.

Vukas: Ne vjerujem u to

– To su priče na razini rekla-kazala u koje ne vjerujem. Nema se tu što posebno komentirati – smatra Vukas.

Međutim, izjava Šikića u stranci nije prošla nezapaženo i samo je posjetila zagrebačke SDP-ovce koji nisu na Bandićevoj liniji kakvo je doista stanje na terenu.

– Sve je jasno kao dan. Politika u gradskoj organizaciji Zagreba na čelu s Davorom Bernardićem dovela je do toga da SDP ima petero vijećnika u Skupštini grada. Da, naravno da je tomu kumovao i utjecaj koji na zagrebačku organizaciju ima Milan Bandić. Sjetite se, Bandić je, dok je pokojni Boris Šprem bio na čelu Skupštine, bio politički mrtvac, imao je vlast, ali ne i alate. Dolaskom Bernardića, koji Bandića nikada ozbiljno nije napadao, što je slučaj i danas, sve se raspalo, a Bandić je prodisao – kaže izvor iz SDP-a. I naš drugi izvor iz SDP-a kaže kako se uvijek znalo da Bernardić ima Bandićevu pomoć. Prvo mu je pomogao, kaže, da postane šef zagrebačkog SDP-a, a poslije i nacionalnog.

>> Pogledajte kako je Gordan Maras napao Milana Bandića

Komentara 13

Avatar rubinet
rubinet
21:25 23.11.2018.

sve je to manje-više isto....bivši članovi SKH

RI
rimac444
22:18 23.11.2018.

Komunjare se ruše kao napušeni pijuni. Plenkoviću pokreni konačno tu lustraciju, jer ta bagra iako je na koljenima ima UDBA-u i sve medije. Pogledaj što nam čine. Dokaži da si pravi sljednik Oca domovine i slomi tog zločinačkog neprijatelja, komunjare.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:22 23.11.2018.

Tak je, oni se...glasaju 😅

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije