Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kajin: U istarskoj policiji treba se dogoditi ozbiljna rekonstrukcija

16. prosinca 2008. u 12:42 2 prikaza

Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da su se istarska policija i državano odvjetništvo iz Pazina stavili u funkciju politike.
- Jedini problem istarske policije je što imaju bombaša i to ih silno uznemirava. U istarskoj policiji treba se dogoditi ozbiljna rekonstrukcija - kazao je Kajin.

Kajin je nadalje govorio o obavijesnom razgovoru i objasnio da je od glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića dobio odgovor da s Kajinom nije obavljen obavijesni razgovor. Stoga Kajin očekuje da će državni odvjetnik to priopćiti i javnosti.

Kajin je ustvrdio da se vezano za obavijesni razgovor u istarskoj policiji dogodila podmetačina i da bi zbog toga na vrhu policije u Istri trebalo doći do smjene.

- Ovaj slučaj je i pod međunarodnom prizmom - kazao je Kajin.

On je konferenciju za novinare počeo čitanjem e-maila Borisa Bona, brata Vilima Bona koji je postavio eksploziju u Pazinu. Boris Bon je e-mail poslao Jakovčiću i Kajinu i zahvalio je Kajinu na javnoj obrani njegove obitelji.

U e-mailu navodi da je Vilim Bon bio član HDZ-a s članskom iskaznicom oko broja 100 te da mu se čini da je na toj iskaznici bio potpis Đure Perice.

- Thompson je nečiji projekt i ima potpunu zaštitu vlasti i Crkve, jedni mu idu na koncerte, drugi mu citiraju stihove u Crkvama. To je poruka svima, on samo služi kao vuk za plašenje ovaca - piše između ostalog u dopisu Borisa Bonna koji spominje i puzajući fašizam.

(VB)

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene