Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boje se ulaska u eu

Kajin s nezadovoljnim mljekarima Pazinštine u Lušetićima

damir kajin,mljekari,portal (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/4
28.02.2013.
u 17:42

Predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Mlikarica Silvano Orbanić upozorio je kako će mnogi mljekari zbog nedostatka novca za legalizaciju biti prisiljeni zatvarati farme.

Više od 90 posto gospodarskih objekata za poljoprivrednu proizvodnju u Istri je nelegalno, čulo se danas na sastanku Damira Kajina, SDP-ova kandidata za istarskog župana s proizvođačima mlijeka u Lušetićima kod Svetog Petra u Šumi.

Predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Mlikarica Silvano Orbanić upozorio je da će mnogi mljekari, zbog nedostatka novca za legalizaciju biti prisiljeni zatvarati farme. Mnoge od njih muči i prodaja državnog poljoprivrednog zemljišta, a strahuju i od onoga što ih čeka nakon ulaska Hrvatske u EU. Poljoprivrednicima treba pomoći da očuvaju proizvodnju i radna mjesta u obiteljskim gospodarstvima, kazao je Kajin te im predložio susret s ministrom Jakovinom.

>>Zaraženo mlijeko bit će korišteno u bioplinskim postrojenjima

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:21 01.03.2013.

Pazi ovo: rade ilegalno sto znaci da ne placaju ni poreze. I sada se jos i bune! Protiv cega? Protiv legalizacije? Ako nisa drugo, ulazak u EU ce barem dovesti neke stvari u red!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije