Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar jovanović

Jovanović: Želimo dubrovački model uvesti diljem zemlje

jovanović,vlahušić (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/4
07.05.2012.
u 15:42

U Dubrovniku je sve spremno za projekt javno-privatnog partnerstva, rekao je Jovanović.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović nazočio je otvaranju dubrovačkog sveučilišnog kampusa, a potom se sastao s gradonačelnikom Androm Vlahušićem. Razgovarali su o modelu javno-privatnog partnerstva u dubrovačkim školama i sportskim dvoranama, kreditiranju u školstvu te projektu gradnje Studentskog doma na Pustjerni, javlja Dubrovniknet.hr

– Kao glavne ciljeve u svom ministarstvu postavio sam uvođenje jednosmjenske nastave, kakva se pokazala uspješnijom u svijetu, uz manje izostanaka učenika i kvalitetniji rad u vannastavnim aktivnostima. U Dubrovniku je sve spremno za projekt javno-privatnog partnerstva, koji bi to omogućio. Potpisivanje ugovora očekuje se već u roku od nekoliko tjedana, što me neopisivo veseli. Želja nam je da dubrovački model, koji je prvi takav u Hrvatskoj, prenesemo na državnu razinu, upoznajući s njim i ostale gradove i županije – kazao je na konferenciji za novinare ministar Jovanović.

U projekt javno-privatnog partnerstva uključeno je 338 objekata u Hrvatskoj, ukupne vrijednosti 6,2 milijarde kuna. U Dubrovniku je riječ o školskim objektima, čija je obnova procijenjena na 150 milijuna kuna.

– U projekt su prijavljene OŠ Montovjerna, OŠ Mokošica, OŠ Ivana Gundulića te sportska dvorana u Gospinu polju. Država pokriva 55 posto troška, a Grad 45 posto. Uređivanjem dvorana za svaku od škola rješava se sportska infrastruktura, kakvu Dubrovnik nije razvijao već desetljećima – ustvrdio je Vlahušić, prenosi Dubrovniknet.hr

Komentara 6

KA
Karabaja91
17:26 07.05.2012.

Najbolji model je Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta bez - Jovanovića!

OG
Oger
19:24 07.05.2012.

Konacno se netko poceo brinuti o uredjivanju skola, a ne samo o nepotrebnim crkvama.

KO
korisnik2
11:57 08.05.2012.

ministar fudbala ministrira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije