Naslovnica Vijesti Hrvatska

Josipović HHO-u: Nigdje i nikad nisam zagovarao tzv. treći entitet

HHO je u svojoj izjavi od 21. siječnja reagirao na intervju koji je predsjednik Josipović dao sarajevskom listu "Oslobođenje".
24. siječnja 2011. u 14:26 99 komentara 3 prikaza
Josipovic-Faks12
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

– Uopće ne želim polemizirati s vašom izjavom, osim što ću reći da se temelji na notornoj laži. Nigdje i nikada nisam zagovarao tzv. treći entitet. O ostalim neistinama na kojima se temelji vaša izjava prosudit će javnost – odgovorio je predsjednik Josipović predsjedniku HHO-a Ivanu Zvonimiru Čičku, reagirajući na izjavu izvršnog odbora HHO-a. Josipovićev odgovor na uvid javnosti stigao je iz HHO-a, a HHO će sutra odgovoriti predsjedniku.

Podsjećamo, HHO je u svojoj izjavi od 21. siječnja reagirao na intervju koji je predsjednik Josipović dao sarajevskom listu "Oslobođenje" i u kojem je "ružnom retorikom optužio Ivu Banca za eklatantno miješanje u unutarnje poslove susjedne države, tvrdeći da je Bančevo protivljenje Josipovićevim razgovorima s Miloradom Dodikom i Borisom Tadićem etiketiranje koje se može shvatiti kao poziv na nove ratne sukobe".

Josipović je tada izjavio i da je "Banac zbog takva načina razmišljanja propao u politici pa je to što govori uglavnom irelevantno" reagirajući na Bančevu ocjenu da se Josipovićev "regionalni angažman s Borisom Tadićem" može shvatiti "na određen način kao nastavak politike Karađorđeva".

Banac je također rekao da se Josipović zalaže za stvaranje trećeg teritorijalnog entiteta.

– Josipović naravno nije Tuđman. On uopće nije čovjek politike. On je demokratski maneken – izjavio je Banac u intervjuu ''Oslobođenju'' i time izazvao reakciju hrvatskog predsjednika. HHO je nakon te Bančeve i Josipovićeve razmjene mišljenja u sarajevskim novinama podupro stavove Ive Banca. Predsjednik Josipović je u subotu odgovorio Čičku, ali to možda neće biti kraj polemike.

Ako Čičkov odgovor bude žestok, možda i predsjednik odluči uzvratiti istom mjerom. Za Večernji list predsjednik Josipović ponovio je da se nikada nije zalagao za treći entitet, da je uvijek govorio da BiH treba sama rješavati svoje unutrašnje probleme, ali i da će se uvijek zalagati da ta rješenja budu pravedna, što sada nisu.

Elipso

 • chemica:

  Ma koga više briga što redikul Čičak misli o bilo čemu? Jedini uspjeh u životu su mu vlastita djeca, a sve ostalo je upropastio prirođenom mu \"domoljubnom\" nesposobnošću. Propao je kao studentski vođa sedamdeset prve, propao je kao političar i ... prikaži još! novinar, jedino što mu je još preostalo je glumiti nekakvog velikog zaštitnika ljudskih prava prepucavajući se po medijima.

 • Avatar comparator
  comparator:

  Vi ste Bandića instalirali jer SDP-ovce impresionira kult osobe ,a u tom momentu je to bio Bandić. Ta anomalija vam je ostala od Tita. Jer vam treba netko autoritaran u kojeg imate povjerenja bez da pitate tko je u stvari ta osoba.

 • Jurišić40:

  Stefan Njemanja pitanje je samo zapadne hercegovine i sta ce hrvatska uraditi i kako ce zastititi svoj narod ================================= Nemoj mješat Jabuke u Kruške. Hrvati iz zapadne Hercegovine su trn u oku Hvatske i s takvim HR nema ništa.