Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Još jedna masovna grobnica u Hrvatskoj: U Bogdanovcima ekshumirani posmrtni ostaci više osoba

masovna grobnica
Foto: Branimir Bradarić
1/3
23.11.2015.
u 12:43

Radi se o tri ili više osoba koje su bile pokopane ovdje, rekao je Zlatko Bučević

Tijekom današnje ekshumacije u Bogdanovcima, selu nedaleko od Vukovara, pronađeni su posmrtni ostaci najmanje tri osobe. Posmrtni ostaci pronađeni su u ulici Žrtava Domovinskog rata, ispred kućnih brojeva 29.i 30. Pronalazak kostiju potvrdio je i zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku Zlatko Bučević koji je rekao kako se najvjerojatnije radi o posmrtnim ostacima osoba ubijenih za vrijeme okupacije Bogdanovaca.

– Radi se o tri ili više osoba koje su bile pokopane ovdje. Njihov identitet bit će utvrđen nakon DNK vještačenja koje će se obaviti u Zagrebu – rekao je Bučević. Inače, kosti su pronađene na dubini između 150 i 170 centimetara i nalazile su se na javnoj površini između ceste i nogostupa. Zakopani posmrtni ostaci pronađeni su sasvim slučajno, odnosno, tijekom zemljanih radova na izgradnji kanalizacije.

Prema riječima načelnika Općine Bogdanovci Juraja Mihajlovića na popisu nestalih i danas se nalaze 23 mještanina Bogdanovaca kojima treba dodati i još nekoliko osoba nestalih tijekom obrane Bogdanovaca, a koji su tamo došli iz drugih dijelova Hrvatske ili BiH. 

>> Drugu najveću masovnu grobnicu u Domovinskome ratu nikad nisu obišli čelnici države

Komentara 6

MA
Majur
13:03 23.11.2015.

To su se srbi četnici branili kao uvijek kad je rat,pa eto usput prikolju nešto u samoobrani....ali zašto o tome,Seve se udala,big brother ima odlično uključivanje,svi smo jednako krivi,nema veze tko je više zločina počinio i tko je slučajno svo to JNA naoružanje imao kod sebe za......samoobranu.

DU
Deleted user
14:17 23.11.2015.

Dali su ministri Ostojić i Matić bili prisutni? Ne vjerujem!

Avatar juricamesko
juricamesko
17:07 23.11.2015.

cijela naša Slavonija premrežena je masovnim grobnicama nestalih u Domovinskom ratu. dok njihove obitelji ne mogu naći mira jer ih pokopali nisu dotle oni koji su ih poubijali ili znaju gdje su pokopani šute i mirno žive u i istoj toj lijepoj Slavoniji.a nevina krv vapije z7a pravdom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije