Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beograd

Jeremić razočaran što Vijeće nije osudilo jednostrane akte Prištine

\'Serbian Foreign Minister Vuk Jeremic(L)  listens to his Hungarian counterpart Peter Balazs (out of camera range)  during a press conference after their meeting in the winter garden of the ministry a
30.08.2011.
u 20:29

Oni koji su to blokirali snose odgovornost za ponavljanje jednostranih akata koje je poduzela Priština - rekao je Jeremić

Šef srpske diplomacije Vuk Jeremić je razočaran što Vijeće sigurnosti UN na današnjoj sjednici o Kosovu nije službeno osudilo, kako je u svom prijedlogu rekao, jednostrane akte Prištine već je predložilo dijalog, javljaju agencije, a prenose mediji u Srbiji.

Ljutiti Jeremić je rekao novinarima nakon sjednice Vijeća sigurnosti kako je "Priština pokušala iskoristiti silu" i "pitanje je da li će to učiniti ponovo" pojašnjavajući situaciju od kraja srpnja kada je kosovska vlast pokušala postaviti svoje snage na granične prijelaze sa Srbijom na sjeveru Kosova koje drže Srbi, kada su lokalni Srbi uz potporu Beograda postaviili barikade na prometnicama prema graničnim prijelazima i tada je ubijen jedan pripadnik specijalne kosovske policije ROSU.

Rekao je da se postavlja pitanje kako prebroditi teškoće - slanjem paramilitarnih snaga, što po njegovoj ocijeni čine prištinske vlasti, ili pregovorima.

- Zašto je bilo nemoguće prihvatiti priopćenje o onome što se manje-više reklo na ovoj sjednici. Oni koji su to blokirali snose odgovornost za ponavljanje jednostranih akata koje je poduzela Priština - rekao je Jeremić, a zamoljen da komentira stav SAD koji je na današnjoj sjednici izrekla predstavnica te zemlje u UN Rosemary A. DiCarlo, kako se svi pripadnici struktura vlasti Srbije trebaju povući sa Kosova, Jeremić je u svom bahatom stilu rekao kako postoje "samo jedne paralelne strukture na Kosovu i nalaze se u Prištini".

Ključne riječi

Komentara 38

MA
Majur
20:48 30.08.2011.

Pa sta si ti mislio jeremicu,da ste vi nekakav faktor u svijetu....a vidim i majcica rusija se \"trga\" pomagajuci vam oko Kosova;))))))

DR
drug
20:50 30.08.2011.

Daj vec jednom progledajte.... Politika I propaganda vas je totalno zatrovala da ne mozete racionalno razmisljati.... Progutajte vec jednom ko ste i sta ste

MO
morituriite
20:45 30.08.2011.

Eh Srbadijo, Srbadijo, svo zlo koje ste sijali tijekom 90ih polako dolazi na naplatu i udara tamo gdje najviše boli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije