Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diktatore izabiremo na izborima

Je li izabrane autokrate moguće smijeniti kada izbori nisu slobodni

07.06.2023.
u 17:52

Je li izabrane autokrate moguće smijeniti kada izbori nisu slobodni

Komentara 4

DU
Deleted user
21:52 07.06.2023.

Da li je recimo demokracija kada je prije referenduma o ulasku u EU u Hrvatskoj mijenjan zakon po kojemu je za ulazak u EU bilo potrebno 50 % + 1 glas upisanih birača, a promijenjeno je u 50 % +1 50 % +1 glas izašlih na referendum. To je demokracija ? Kada se mijenjaju Zakoni i Ustav kako nam paše. Jasnop nama, ako smo na vlasti ili našim sponzorima koji su negdje vani.

DU
Deleted user
21:49 07.06.2023.

Diktatori i autokrati su oni koji se ne uklapaju u naše poimanje demokracije ili još bolje reći svijeta. Sve što je drugačije su diktatori, a izbori su neslobodni jer po našem poimanju nije moguće da ljudi iztaberu nekoga takvoga. Jelieli to baš točno ? Da li ste sigurni da su u SAD-u izbori demokratični ? Što mislite o našim izborima ? Da li u stvari uvijek barem malu prednost imaju oni koji trenutno obnašaju vlast ? Što je sa razloučitim kulturama ? Mislite da recimo Iračani i Libijci ne bi rađe imali Sadama i Gadafija nego ovo što imaju sada ? Jeste li sigurni da je demokracija baš to što mi pode njom podrazumijevamo ? Ako netko misli drugačije ili zemlja izabere drugačije od našeg poimanja onda idu sankcije, je li to demokracija ? Pustite ljude da biraju što žele. Da li je demokracija to što forsiraju tzv nevladine udruge koje su sve na jaslama Sorosa , CIA_e ili njima sličnih ?

ST
sttipe
21:34 07.06.2023.

Kad se odbiju mrtvi glasovi i još 100 trikova koliko glasova ima "naša" vlast?? Ima li 5%?? Još nije izmišljen bolji alat za opoštenjavanje vladajućih, od onog koji je Luja i Antonijetu, "opoštenija"!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije