Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČARI SE OGLASILI

Jandroković se oprostio od Akija: Njegove strastvene izvedbe na koncertima unosile su posebnu energiju

Split: Gordan Jandroković sastao se sa županom Blaženkom Bobanom i suradnicima
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
22.01.2022.
u 17:46

Upravo pjesme koje je izvodio ostat će u trajnom sjećanju različitim generacijama koje će ih i dalje s istom emocijom pjevati i voljeti - napisao je

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek povodom smrti legendarnog glazbenika Akija Rahimovskog izrazili su veliko žaljenje te uputili sućut obitelji. 

Podsjetimo, Rahimovski je preminuo danas u Sloveniji, u 67. godini života, a brojni domaći i regionalni pjevači oprostili su se od njega na društvenim mrežama. 

Priopćenje Jandrokovića te ministrice Obuljen Koržinek prenosimo u cjelosti:

''Poštovana obitelji Rahimovski,

s tugom i žaljenjem primio sam vijest o iznenadnom odlasku gospodina Aleksandra Akija Rahimovskog, jednog od naših najcjenjenijih glazbenika. Uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam duboku i iskrenu sućut.

Aki Rahimovski i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća. Specifičan i prepoznatljiv vokal iznimnih sposobnosti bio je jedan od zaštitnih znakova Parnog valjka. Njegove osebujne i strastvene izvedbe na mnogobrojnim koncertima unosile su posebnu energiju i dobro raspoloženje na pozornicu i među publiku. Upravo pjesme koje je izvodio ostat će u trajnom sjećanju različitim generacijama koje će ih i dalje s istom emocijom pjevati i voljeti.

Preranim Akijevim odlaskom ostaje praznina ponajprije Vama, poštovana obitelji, te članovima njegovog benda, prijateljima i kolegama, ali i svima koji su odrastali uz njegove brojne hitove i stihove. Još jednom, primite izraze iskrene sućuti'', napisao je Jandroković u priopćenju.

Ministrica je napisala kako je Hrvatska smrti Akija Rahimovskog izgubila jedinstvenog umjetnika velikog srca te također uputila izraze sućuti. 

''Svojom snažnom energijom i neumornim optimizmom, čak i kad je pjevao balade, Aki Rahimovski je zadužio hrvatsku glazbenu kulturu jedinstvenim interpretacijama i prepoznatljivim vokalom koji će zauvijek ostati u sjećanju mnogih generacija.

Od 1975. godine kada je s gitaristom i skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Juricom Pađenom i  u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnovao „Parni valjak", do kraja je ostao vjeran svom bendu. U bogatoj, gotovo četrdesetogodišnjoj karijeri „Parnog valjka“, Aki je otpjevao svih 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma od kojih je „Bez struje: Live in ZeKaeM“ najprodavaniji hrvatski „uživo“ album.

„Stranica dnevnika“, „Vrijeme je na našoj strani“, „Uhvati ritam“, „Zastave“, „Lutka za bal“, „Jesen u meni“, „Pusti nek traje“, … tek su neki od brojnih mega-hitova ove grupe koji su zahvaljujući upravo jedinstvenom glasu Akija Rahimovskog obilježili naša veselja i naše tuge, zajedničke izlete, obiteljske i generacijske proslave, a ostat će i dalje dio naših života, kao što će biti zauvijek upisane u antologiju hrvatske rock-glazbe.

Odlaskom Akija Rahimovskog, Hrvatska je izgubila jedinstvenog glazbenika, umjetnika snažnog glasa i velikog srca, stoga u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno, obitelji i prijateljima izražavam iskrenu sućut'', napisala je. 

 


 

Komentara 4

Avatar Šišmišina
Šišmišina
09:40 23.01.2022.

Aki nije mogao smislit kradeze. 20 godina mu nisu htjeli dati umjetnički status, što su dali svakoj kafanskoj pevaljci koja je pjevala na njihovim dernecima. Tako da je njegova izjava em deplasirana, em uvredljiva.

NO
nogogaz
20:57 23.01.2022.

Napustio od Boga izabranu Domovinu....i Bog ga je pozvao sebi.

M3
Miške 3
17:16 22.01.2022.

Neću komentirati da ne dobijem crveni karton. To nije moja glazba ni moj ukus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije