Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči primopredaje

J. Kosor: Usredotočite se na novu Vladu, a HDZ ostavite na miru

kosor i josipović na svečanoj sjednici sabora (1)
Patrik Macek/PIXSELL
22.12.2011.
u 11:57

Radimir Čačić, nakon još jedne sinoćnje prometne nezgode, kazao je da će sada, kao potpredsjednik Vlade, dobiti vozača koji će preuzeti brigu o njemu

U stanci sjednice Sabora gužve oko premijerke Jadranke Kosor nije bilo, okružilo ju je nekoliko njezinih stranačkih kolega, dok su se svi uzvanici pokušali probiti do budućeg premijera Zorana Milanovića i pružiti mu ruku čestitke. On je pristojno i bez euforije primao čestitke tečno razgovarajući sa stranim izaslanicima na engleskom i francuskom. Nije mu problem tečno govoriti ni ruski jezik, kažu njegovi suradnici, a može se sporazumjeti i na njemačkom. Sutra će kabinet prvog čovjeka Vlade preuzeti od J. Kosor, a prvi mu je plan, ponovio je, srediti proračun i javne financije.

– Javne financije treba dovesti u red, do sada se trošio novac koji se nije zaradio, a sad ćemo uvesti nova pravila igre. Sindikatima ćemo biti partneri. Naš plan nisu rezanja i otpuštanja, ne smijemo rušiti potražnju – kazao je Milanović. J. Kosor kazala je da će sutrašnja primopredaja u Vladi trajati vrlo kratko.

– Dočekat ću ga i ostaviti mu završno izvješće o radu Vlade i, najbitnije, financijsko. To su javni dokumenti i primopredaja će trajati relativno kratko, a onda idemo svatko na svoj posao – kazala je Kosor koja je najavila da će HDZ u oporbi biti korektiv Vladi, svoj će rad i dalje temeljiti na dosadašnjem programu – borbi protiv korupcije, radu na gospodarskom oporavku i oštrom kritiziranju loših odluka nove Vlade.

Medijima je poručila da svoj fokus sada usmjere na vladajuće, a da HDZ ostave na miru. Kosor želi još raditi na demokratizaciji HDZ-a, a na stranačkim izborima očekuje protukandidate jer "se pokazalo da ima ambicioznih u stranci".

Radimir Čačić, nakon još jedne sinoćnje prometne nezgode, kazao je kako će sada, kao potpredsjednik Vlade, dobiti vozača koji će preuzeti brigu o njemu.

Muftija Ševko Omerbašić zaželio je novoj vlasti puno uspjeha i ponudio da im Islamska zajednica pomogne u otvaranju do sada zatvorenih vrata koja će im pomoći u razvoju gospodarstva.

– Imaju puno posla, a mi ćemo im staviti sve svoje resurse na raspolaganje – kazao je Omerbašić.

Ključne riječi

Komentara 53

RA
Rambo,
12:15 22.12.2011.

pa odmah se vidi da...je dečko....zagrepčan......pametan i kulturan....

RA
Rambo,
12:25 22.12.2011.

J. Kosor: Usredotočite se na novu Vladu, a HDZ ostavite na miru ........kaže ONA . ma nemoj.....a to što ste nam Domovini napravili ????...što s tim ??? .misliš....pojeo vuk magare ????? -. ee pa nebu to tak išlo stara moja......naša djeca i unuci moraju znati....zašto ....nemaju.....ljepši , bolji, sretniji...i...bogatiji život.......koji ste im vi...oduzeli...

EL
elfenomeno77
15:30 22.12.2011.

vrijeme je da čačić zavrsi u zatvoru,bavi te se njegovim prometnim nesrećama a druge pustite na miru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije