Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Upaljeni meteoalarmi: Stiže promjena vremena, HAK upozorava vozače

Kišovit i hladan dan u Zagrebu
Foto: Karlo Klasic/PIXSELL
1/4
Autori: Hina, Večernji.hr
20.12.2023.
u 07:32

DHMZ je za Velebitski kanal upalio narančasti, a za Istru i Kvarner žuti meteoalarm zbog snažnih naleta vjetra

Djelomice sunčano vrijeme uz postupan porast naoblake očekuje u srijedu Hrvatsku, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) te napominju da će se najviša dnevna temperatura kretati između 4 i 9 na kopnu te od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva duž obale. Jutros nema izraženijih padalina.

Ujutro i dio prijepodneva mjestimice će biti magle, u nizinama u unutrašnjosti guste, a u drugom dijelu dana ponegdje je moguće malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu. Za područje Slavonije na snazi je žuti meteoalarm zbog izrazito niske vidljivosti prouzročene maglom. Vjetar na kopnu većinom će biti slab, na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo koje će navečer i u noći okrenuti na buru, podno Velebita lokalno i jaku. DHMZ je za Velebitski kanal upalio narančasti, a za Istru i Kvarner žuti meteoalarm zbog snažnih naleta vjetra.

Foto: DHMZ

HAK upozorava da magla smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Mogući su odroni duž Jadranske magistrale (DC8) i na cestama u gorju. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

U četvrtak će prevladavati sunčano vrijeme, no u unutrašnjosti se i dalje može stvarati magla. Poslijepodne će sa zapada stići oblaci pa bi tijekom noći na kopnu moglo pasti malo kiše. Na Jadranu će bura okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak koji će postupno jačati. Žuto upozorenje zbog vjetra na snazi je za cijeli Jadran te Istru i Kvarner, dok Velebitski kanal ostaje narančast.

Prema vremenskoj prognozi, najniža jutarnja temperatura na kopnu će biti između -2 i 3°C, a u Dalmaciji 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 7 i 10, to jest 12 i 16 stupnjeva Celzijevih.

VIDEO Meteorolog: Postaje opasno, jaki vjetrovi idu prema Europi...

Komentara 1

PE
Penkalar
14:02 20.12.2023.

Uvijek pitam, cime upale alarme, sibicom ili upaljacem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije