Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sezona zaraznih bolesti

Iz HZJZ-a pojasnili može li se i kada istovremeno cijepiti protiv gripe i protiv Covid -19

Šibenik: Masovno cijepljenje protiv covida-19 u sportskoj dvorani Baldekin
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
25.10.2021.
u 15:38

HZJZ je objavio i dodatne informacije o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 i gripe

Kako su izvijestili iz HZJZ-a, ako je indicirano cijepljenje protiv gripe i protiv bolesti COVID-19, moguće je istovremeno cijepiti osobu protiv gripe i protiv bolesti COVID-19, neovisno o proizvođaču COVID-19 cjepiva, ako je to organizacijski izvedivo (primjena oba cjepiva isti dan, a u različito vrijeme i na različitim mjestima, također se smatra istovremenom primjenom).

Ako osobi kojoj je indicirano primiti oba cjepiva nije moguće istovremeno dati cjepivo protiv gripe i cjepivo protiv bolesti COVID-19, preporučljivo je primijeniti ta dva cjepiva s razmakom od najmanje 14 dana, ali nije pogrešno niti primijeniti ih s manjim razmakom.

Kod osoba koje nisu cijepljene ili su nepotpuno cijepljene protiv bolesti COVID-19, uključujući i imunokompromitirane osobe koje nisu primile treću dozu u sklopu primarnog cijepljenja, a u kojih istovremena primjena oba cjepiva nije praktična iz organizacijskih razloga ili osoba ne želi primiti oba cjepiva istovremeno, prednost u ovom trenutku treba dati cijepljenju protiv bolesti COVID-19. Razloga za dati prednost cijepljenju protiv bolesti COVID-19 ima više, a jedan od njih je taj što je intenzitet COVID-19 epidemije u ovom trenutku vrlo visok, a početak sezone gripe se ne očekuje prije prosinca, kažu iz HZJZ-a.

Dopune možete pročitati OVDJE.

VIDEO: Nove preporuke HZJZ-a: Tko ne mora u karantenu, što napraviti ako ste bili u bliskom kontaktu...

Komentara 1

DU
Deleted user
15:57 25.10.2021.

Predivno Hvala HZJZ sto nas stitite od opakih i zaraznih bolesti , uzet cu i 4.5.6.....dozu samo necu na respirator (((:

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije