Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Jakovčić

Nadam se da će Orešković biti usmjeren na ekonomiju, to je prioritet

Ivan Jakovčić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
29.12.2015.
u 15:30

Na druženju s građanima u Puli, Jakovčić je novinarima rekao kako osobno ne poznaje Oreškovića, ali se nada,"vidjevši njegove prioritete i biografiju, da će biti krajnje usmjeren na ekonomske teme jer je to prioritet nad prioritetima"

IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić izrazio je u utorak nadu da će novi mandatar Tihomir Orešković, s obzirom na njegov životopis i prioritete koje navodi, biti usmjeren na ekonomske mjere kao "prioritet nad prioritetima", istaknuvši da mu kao zastupnik u Europskom parlamentu stoji na raspolaganju. 

Na druženju s građanima u Puli, Jakovčić je novinarima rekao kako osobno ne poznaje Oreškovića, ali se nada,"vidjevši njegove prioritete i biografiju, da će biti krajnje usmjeren na ekonomske teme jer je to prioritet nad prioritetima".

 – Kao europski zastupnik, stojim mu na raspolaganju. Smatram kako je iznimno važno da jadransko-jonska strategija bude jedan od prioriteta razvoja buduće vlade – poručio je. 

 Jakovčić je rekao kako je 2015. za Europljane bila izazovna i iznimno teška godina, koja je počela napadom na pariški list Charlie Hebdo te, kako je rekao, na neki način i završava terorističkim napadima u Parizu, u kojima je sredinom studenoga poginulo oko 130 ljudi.

 – Ova je godina uistinu za Europu bila jako teška. Imali smo grčku i imigrantsku krizu, no siguran sam da danas još uvijek nema boljeg kontinenta za život. Upravo tu činjenicu moramo uspjeti zadržati i idućih godina, baš kao i sve one vrijednosti koje Europa dijeli već desetljećima – kazao je Jakovčić. 

 Očekuje da će Europa u idućoj godini imati one izvore sredstava koji su bitni za njezin rast. – Vjerujem da će se, usprkos svim političkim i ekonomskim izazovima, uz sve ono što se planira s Europskom investicijskom bankom te Bankom za obnovu i razvoj te novim Junckerovim fondom, u idućoj godini europskom gospodarstvu omogućiti uzlet i rast. Da bi se napokon osjetio oporavak nakon krize koja je još uvijek u mnogim zemljama prisutna i stvara velike probleme, ali i političke posljedice koje se vide po izbornim rezultatima u pojedinim državama – rekao je. 

 Osvrnuo se i na žilet-žicu na granici sa Slovenijom u Istri, ocijenivši je kao veliko prokletstvo u Istri i veliku nesreću za Istrijane. Podsjetio je kako je osobno uputio prosvjedno pismo slovenskom premijeru Miri Ceraru, koje je "odlično odjeknulo u Sloveniji", a zbog čega je, kaže, dobio veliku potporu slovenskih građana.

 – Nakon ovih blagdana želim razmotriti utemeljenost ovoga što se čini na području Bujštine, s obzirom na to da Slovenija, Hrvatska i Italija imaju zajednički međunarodni sporazum koji se tiče odnosa između teritorija na području zone B te vidjeti postoje li temelji da se taj problem postavljanja žice internacionalizira – poručio je Jakovčić. Sramotnim je ocijenio odgovor slovenskog premijera na njegovo pismo jer "stvara insinuacije da su migranti trebali navodno proći preko teritorija Istre da bi ušli u Europsku uniju".

 – To zaista dokazuje da je čovjek izgubio argumente u odnosu na ono što, nažalost, čini po pitanju postavljanja žice. Pokušat ću internacionalizirati problem i skinutu tu žicu, barem na području bivše zone B – istaknuo je Jakovčić.

>> Karamarko najavio smanjenje plaća zastupnicima: 'Ušteda je od oko 25 milijuna kuna'

Komentara 21

VE
verakruz
15:46 29.12.2015.

Nadam se da će osim ekonomije i gospodarstva novi premijer dati truda da ispita i tvoje enormno bogaćenje. I da će vratiti nešto novca u proračun kad ti se oduzme ono što si lopovski stekao. Kojih desetak milijuna eura nije za baciti, zar ne Jakovčiću?

AM
ameris
15:40 29.12.2015.

Naravno gospon Jakovčić,također da vodi brigu o urodu i kvaliteti malvazije..nee,se razmemo!

DU
Deleted user
15:53 29.12.2015.

Taj se isto cijeli život odricao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije