Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinko Cvitan:

'Istražno povjerenstvo za Agrokor ne bi ometalo istragu DORH-a'

Dinko Cvitan
Goran Stanzl/PIXSELL
04.10.2017.
u 15:29

Na slučaju su, dodaje, angažirani 'svi potrebni stručnjaci', a Cvitan je uvjeren da će imati i dovoljno sredstava za cijeli slučaj

Izvidi u slučaju Agrokor idu u dobrom smjeru, poručio je danas glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te ustvrdio kako, što se njega i Državnog odvjetništva tiče, saborsko istražno povjerenstvo ne bi ometalo njihove istražne radnje. Poput cjelokupne javnosti, i on iščekuje reviziju konsolidiranih financijskih izvještaja Agrokor grupe čija se objava očekivala prošlog petka, ali je odgođena.

- Ne znam što će revizorsko izvješće donijeti, to ćemo čuti ovih dana, ne znam ni kada će biti objavljeno. U svakom slučaju ono je bitno za procjenu svih okolnosti slučaja. Izvidi su u tijeku i kad oni budu dovršeni tada će se donijeti državnoodvjetnička meritorna odluka - rekao je Cvitan danas novinarima u Saboru. Na pitanje postupa li DORH po anonimnoj kaznenoj prijavi protiv ministrice Martine Dalić i izvnarednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka, uzvratio je da se postupa po svim prijavama koje zaprime.

Sa slučajem Agrokora DORH se može nositi, dodaje, a na pitanje je li uvjeren i dalje da će biti tako, uzvraća – naravno.

Osvrnuo se i na saborske rasprave prema kojima bi osnivanje istražnog povjerenstva ometalo istragu DORH-a.

- Mislim da me neće ometati. Ukoliko se osnuje povjerenstvo, oni će se baviti nekim drugim aspektima, mi ćemo se baviti samo činjenicama u odnosu na utvrđivanje moguće kaznenopravne odgovornosti dionika svih ovih događaja. U ovome trenutku slučaj je redovna nadležnost županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Htio bih naglasiti da nije bitno da li je to USKOK , da li je to županijsko DO, bitno da je nadležno državno odvjetništvo i da rade svoj posao - kazao je Cvitan. Na slučaju su, dodaje, angažirani "svi potrebni stručnjaci", a uvjeren je da će imati i dovoljno sredstava za cijeli slučaj iako se često žali da DORH treba više novca.

- Bit će dovoljno, ako i bude nedostajalo, bit će osigurano još - kaže on. Podsjetimo, Vlada je odvojila pet milijuna kuna za DORH upravo kako bi imali dovoljno sredstava za predistražne radnje i eventulanu istragu u ovom slučaju.

- Teško  mi je reći hoće biti dovoljno. S tim sredstvima se postupa transparentno i racionalno, sukladno rješenju i odluci Vlade da se doznače ta sredstva. Mi ćemo, kad se ovo sve skupa okonča, opravdati svaku lipu i za što je potrošena - zaključuje on.

Komentara 1

Avatar Cinco
Cinco
19:39 04.10.2017.

Ima li novaca za istragu Milanovića, Mrsića, Jakovine... ?Ništa ne radite već 3 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije