Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČIN U PLAŠKOM

Ispovijest preživjelog nakon trovanja: 'Dali su mi rakiju, onesvijestio sam se. Policija me našla golog...'

plaski
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
07.08.2020.
u 18:53

Nakon toga su obavljene i pretrage njihovih domova i kod muškarca je pronađen lijek, te toksikološka i daktiloskopska vještačenja boca i čaša koje su bile u upotrebi u vrijeme počinjenja u ugostiteljskim objektima, jedan je imao i videonadzor na kojem su uočene neke kretnje da se stavlja nešto u piće oštećenima, što je dovelo do dovoljno dokaza za prijavu.

Potvrdile su se sumnje da je par u izvanbračnoj zajednici, Ivanka Oskoruš (34) i Niko Batljan – Riža (61) inače skloni kriminalnim radnjama, početkom prošle godine trovao sumještane na način da su im u ugostiteljskim objektima u piće stavljali otrovnu tvar.

Istragom se utvrdilo da su sumještane trovali lijekom koji je u kombinaciji s alkoholom smrtonosan. Dovodi ih se u vezu sa smrću dvoje ljudi s područja Plaškog te pokušaja ubojstva jednog čovjeka koji je preživio nakon liječenja u ogulinskoj bolnici.  

Mještani navode da je bilo i vrijeme da im se stane na kraj, pišu 24sata.

Naime, policija je u petak održala tiskovnu konferenciju o završenoj opsežnoj kriminalističkoj istrazi koja je trajala više od godinu dana, a kojom sumnjiče spomenuti par da su počinili dva kaznena djela teškog ubojstva i pokušaj ubojstva, na štetu muškaraca starih (81, 61, 51) godina. Žrtve su trovali lijekom, antipsihotikom

Preživala žrtva trovanja Milan Vrcelj (61) pušten je prošle godine iz bolnice i tada je rekao da se jedva izvukao. 

- S njima sam proveo sat i pola, dva. U rakiji nisam ništa čudno osjetio, no kada sam platio račun i izišao van, odmah sam se onesvijestio. Našla me policija ispred kafića na terasi. Nađen sam gol, isparana mi je odjeća sa leđa, a novaca što sam imao, oko 400, 500 kuna nije bilo - dodao je. 

U bolnici je proveo devet dana tijekom kojih je primio 60 boca infuzije te lijekova, a posljedice trovanja, ošamućenost osjeća i danas. Inspektor mu je rekao da su u krvi nešto našli, ali im nije poznato što, a to su mu potvrdili i liječnici.

Policija je došla naknadno i izvadila mu krv te je poslala u Zagreb na analizu. Dodao je i da je čuo dok je ležao u bolnici da je na taj način nažalost smrtno stradao i Milan Vidaković (51) iz Ličke Jesenice.

Večer prije nego li je pronađen mrtav Milan je viđen s osumnjičenicima u ugostiteljskom objektu. S njima je popio nekoliko piva i zajedno s njima otišao. 

Inače je dvojac poznat po brojnim kaznenim djelima, uglavnom imovinskog delikta, krađa i razbojništava kojih su počinili na desetke, ali i po ubojstvima. Niko Batljan zvan Riža bio je osuđen zbog ubojstva zajedno s Ivankinim bratom i polubratom jer su u Banja Luci iz koristoljublja pretukli starca koji je od ozljeda preminuo, dok je Ivanka  u autu držala stražu. 

Ključne riječi

Komentara 2

DE
deda1234
07:06 08.08.2020.

Fino neki ljudi...

DU
Deleted user
19:42 07.08.2020.

nelojalni...i brlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije