Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor

Investicije od 15 milijardi nazvali su new dealom, a sad kritiziraju

kosor
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/6
Autori: Nikola Sever Šeni, Čedomir Rosić
15.03.2010.
u 12:41

Nikakvog spinanja, nadzemnih i podzemnih radnji protiv guvernera Rohatinskog i HNB-a nije bilo, kazala je Kosor.

- Osobno ću se založiti za kontrolu onih koji su dobili kredite namijenjene za otvaranje novih pogona i povećanje zaposlenosti kako se ne bi dogodilo da financiramo imaginarne projekte - kazala je danas u Bjelovaru premijerka Jadranka Kosor.

Odgovorila je i na glasne primjedbe SDP-a kako posljednje optužbe protiv nekih njihovih članova dolaze po diktatu s Markova trga.

Premijerka uskoro očekuje i prve učinke nakon Vladina ulaganja 10 milijarda poticajnih kuna za gospodarstvo. Ti su rezultati, kazala je premijerka za Hrvatski radio, bili podloga za donošenje odluke o ukidanju niže stope tzv. kriznog poreza.

Nema rebalansa

O rebalansu proračuna, kazala je, u Vladi se dosad uopće nije raspravljalo, jer za to nije bilo potrebe.

Kosor je još jednom najavila kako će do Uskrsa ili neposredno nakon Vlada donijeti mjere za pomoć tvrtkama u velikim problemima koji datiraju i otprije krize.

– Te mjere se jako teško rađaju. Postoji niz ograda i prepreka koje moramo svladati – objasnila je premijerka Kosor.

Ipak, optimizma šefici Vlade ne nedostaje:

– Ima dobrih naznaka. Podatak o tome da bilježimo rast industrijske proizvodnje zapravo prolazi nezapaženo. Naravno da niti jedna mala kap ne znači puno, ali kap do kapi znači neki slap.

Osvrnula se Kosor i na najavu investicija od gotovo 15 milijardi kuna kazavši kako taj novac postoji te da nije istina da se on u cijelosti ulaže u infrastrukturu.

- Mediji su najprije te investicije proglasili new dealom, a nakon toga to su krenuli kritizirati - kazala je Kosor.

Što se tiče rezanja povlaštenih mirovina, premijerka J. Kosor kazala je da je to informacija jednoga dnevnog lista (Večernjeg lista, op.a.) te kako je on uzbunio branitelje, kojih je najviše u kategoriji povlaštenih mirovina, ali rezanje niti jednom riječju nije demantirala.

Oporbi je poručila da joj je drago da se sastaju.

– To je dobro, lijepo čuti, neka se sastaju i dalje, ali i mi u vladajućoj koaliciji bit ćemo spremni kada budu izbori – kazala je Kosor i istaknula kako prijevremeni izbori nisu nešto što zagovara Vlada.

Interes za DružbAdriju

Odnosi Vlade i HNB-a su odlični, istaknula je premijerka:

– Nikakvog spinanja, podzemnih i nadzemnih radnji protiv guvernera i HNB-a nema. Navodni se problem napuhuje, a netko tko misli dobro Hrvatskoj, neće dalje potencirati postojanje sukoba kojega nema.

U Banskim dvorima, također, uvjereni su u stabilnu i dobru energetsku budućnost zemlje.

Zato Kosor smatra kako je dobro da na poslu oko LNG terminala radi što više ljudi. Zaključila je i kako su se intenzivirali razgovori o projektu DružbAdria za koju Vlada u vrijeme pregovora nije bila zainteresirana, no aktualna Vlada jest.

Komentara 14

OB
-obrisani-
14:16 15.03.2010.

ma Esdipi se boji svojih \"samoupravljackih\"-grjehova...., dovoljno je biti clan Komunjyisticke-partije i automatski si Séf !!...

ZD
Zdravek
14:21 15.03.2010.

Kosor: \"Neki su očito shvatili kako se Vlada ne misli ozbiljno suočiti s recesijom i krizom\" dal su ovo novinari krivo napisali ili ... ?

OB
-obrisani-
19:10 15.03.2010.

stominac O čemu ti to? Koji crveni, bijeli, plavi? Tko vlada? Tko je vladao? Gdje ti živiš? Sloboda se ne daje. Ima je ili nema. Najmanje će mi je davati nekakva Jaca ili nekakvi stominaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije