Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kibernetički kriminal

Internetska prevara: Prodavao jaknu i ostao bez 15.000 kuna

haker
Pixabay
07.12.2021.
u 10:34

Mladić je, između ostalog, zajedno s brojem računa upisao i CVC/CVV broj kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio i s njegova računa prebacio 15.000 kuna na nepoznati račun.

Mladić koji je preko internetskog oglasnika pokušao prodati jaknu vrijednu nekoliko stotinu kuna, ostao je bez 15.000 kuna!

Policijska postaja Varaždin zaprimila je prijavu 20-godišnjaka da je prevaren pri prodaji preko internetskog oglasnika. Početkom studenog objavio je oglas o prodaji jakne za više stotina kuna. Na oglas mu se 2. prosinca javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju jakne. Temeljem dogovora, poslala mu je poveznicu na lažno kreiranu stranicu s logom jednog dostavnog poduzeća, dovodeći ga u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate. Mladić je, između ostalog, zajedno s brojem računa upisao i CVC/CVV broj kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio i s njegova računa prebacio 15.000 kuna na nepoznati račun.

- Ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN - kažu u PU varaždinskoj.

Komentara 3

Avatar Nlnja
Nlnja
10:59 07.12.2021.

MUP bi načine zaštite od krađe trebao svaki dan javno oglašavati, a ne da se to svede na dvije rečenice u članku na opskurnim internet portalima.

SS
simpatican.simpa
11:25 07.12.2021.

Čudno jer danas za bilo kakvu isplatu, plaćanje trebaš dodatnu autorizaciju preko tokena.

SA
sargu123
11:14 07.12.2021.

Zar još postoje takvi kaj na to nasjedaju? Svašta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije