Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG PREVARE STARIJIH GRAĐANA UHIĆENA ČETVORKA

Predstavili se kao djelatnici banke pa im kazali: 'Vaš je novac krivotvoren, a treba ga zaštiti i od COVIDA. Doći ćemo po njega'

Brojanje novaca
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
03.12.2021.
u 09:36

U zagrebačkoj policiji kazali su da su zbog toga uhićeni 48-godišnjak te tri žene u dobi od 48, 24 i 38 godina.  Muškarac se sumnjiči za razbojstvo nad 87-godišnjakinjom, koje je počinio s dvije za sada nepoznate žene.

Četiri osobe uhićene su zbog sumnje da su tijekom rujna i studenog  varali građane starije životne dobi, pri čemu su ih ukupno oštetili za 285.000 kuna. Radilo se o već sada standardnim prevarama; nazivali bi ih na telefon, lažno bi im se predstavili kao djelatnici banke,  kazali bi im da moraju provjeriti je li novac koji imaju kod sebe krivotvoren ili da ga trebaju provjeriti radi zaštite od COVIDA 19(!?), nakon čega bi ih tražili da im taj novac predaju radi provjere.  

U zagrebačkoj policiji kazali su da su zbog toga uhićeni 48-godišnjak te tri žene u dobi od 48, 24 i 38 godina.  Muškarac se sumnjiči za razbojstvo nad 87-godišnjakinjom, koje je počinio s dvije za sada nepoznate žene. Prvo su pribavili njezin broj telefona, nakon čega ga  ju je 48-godišnjak 15. studenoga 2021. nazvao tijekom jutra, a popodne ju je nazvala i nepoznata žena. U dogovoru s 48-godišnjakom, ona se predstavila kao djelatnica banke.

- Moramo provjeriti novac koji imate kod kuće jer postoji mogućnost da je taj novac nevažeći - kazala je prevarantica 87-godišnjakinji.

Ne sumnjajući u  to što joj se govori, 87-godišnjakinja je pripremila novac, a nekoliko trenutaka kasnije, 48-godišnjak i još jedan nepoznati muškarac su joj pokucali na vrata. Ona im je otvorila vrata  stana, a  jedan od muškaraca gurnuo je vrata i ugurao oštećenu u stan, a zatim i u spavaću sobu. Sprječavao ju je da izađe držeći kvaku na vratima, dok je drugi muškarac otišao do kuhinje i sa stola uzeo novac, da bi  potom obojica  pobjegla.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nadalje, 48-godišnjak, 48-godišnjakinja, 24-godišnjakinja i 38-godišnjakinja sumnjiče se za prevaru 87-godišnjaka. Kao i u prethodnom slučaju, pribavili su njegov broj nakon čega su 17. rujna 2021.  u popodnevnim satima 48-godišnjakinja i 24-godišnjakinja nazvali. Predstavili su se kao zaposlenice banke te su mu kazale da se mora provjeriti njegov novac.

- Moguće je da imate krivotvorine. To se treba provjeriti. Zamotajte to u vrećicu, pa će netko doći po to - kazale su.

Do njegovog stana na području Pešćenice, potom su se  Renaultom dovezli 48-godišnjak i 38-godišnjakinja, da bi 38-godišnjakinja zatim izašla iz automobila i došla pod prozor stana oštećenog. Nakon što joj je oštećeni, vjerujući da novac uistinu nosi na provjeru, kroz prozor stana bacio vrećicu s novcem ona  je pobjegla.

 Osim toga, sumnja se da su 48-godišnjakinja, 24-godišnjakinja i za sada nepoznati muškarac prevarili 86-godišnjaka.  Opet je prvo išlo pribavljanje broja telefona nakon čega su 9. rujna 2021.  njih troje  nazvali. I ovaj su se put predstavili kao djelatnici banke no ovaj su put bili inventivniji.

- Vaš novac treba zaštiti od korona virusa će netko doći kod vas po novac - kazali su mu.

Zatim je kako se sumnja do stana 86-godišnjaka  u Kuzminečkoj ulici došao nepoznati muškarac i lažno se predstavio kao zaposlenik novčarske institucije, da bi mu oštećeni, ne sumnjajući u njegove navode, zatim i predao novac

VIDEO: Ako imate COVID, ovo su simptomi koje ćete vrlo vjerojatno prvo osjetiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije