Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Incident na promociji: Boras odbio uručiti diplomu specijalistu

B.J. je rekao da je morao čekati sedam mjeseci na obranu rada, uz što su se događale jako ružne stvari, a Boras mu je poručio da se mora akademski ponašati i poštovati rektora.
05. travnja 2019. u 14:47 76 komentara 11748 prikaza
Damir Boras
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras na svečanosti u auli Sveučilišta danas je promovirao 91 sveučilišnoga specijalista, pri čemu se dogodio jedan incident.

Milan Bandić bagerist BORISLAV RISTIĆ Počasni doktorat iz koristoljublja

Boras je, naime, odbio uručiti diplomu B.J.-u jer mu ovaj nije htio pružiti ruku. Muškarac je bio uvrijeđen zato što mu rektor Boras nije odgovorio na pismo u kojemu je ukazao na probleme prilikom pohađanja programa sveučilišta Priprema i provedba EU projekata, piše Jutarnji.

- Kolega je poslao meni pismo i tvrdi da mu nisam odgovorio i da mi zato neće pružiti ruku, iako mu čestitam za ovo. Ja kažem, takvom čovjeku ćemo vidjeti zašto ne možemo dati diplomu. Ja moram to reći. To je nepristojno, a ja mu čestitam od srca da je to završio. Dat ćemo mu je izvan ovog protokola - rekao je Boras.

B.J. je rekao da je morao čekati sedam mjeseci na obranu rada, uz što su se događale jako ružne stvari, a Boras mu je poručio da se mora akademski ponašati i poštovati rektora.

Milan Bandić #sramimse dr. bandića Bura zbog počasne titule: Hoće li Bandićevu doktoratu presuditi javni bunt

Promovirani specijalisti završili su devet sveučilišnih poslijediplomskih interdisciplinarnih specijalističkih studijskih programa - Diplomaciju, Ekoinženjerstvo, Javnu upravu, Konferencijsko prevođenje, Prava djece, Reguliranje tržišta elektroničkih komunikacija, Upravljanje gradom, Upravljanje krizama i Priprema i provedba EU projekata.

Zagrebačko Sveučilište, ocijenio je rektor Boras, najbolje je, najorganiziranije i najstarije u regiji. Imamo 34 fakulteta od čega su tri akademije, a osim 180 redovitih studija Sveučilište ima i osigurane interdisciplinarne studije, dodao je.

Studenti koji završavaju Sveučilište u Zagrebu vrhunski su i društveno odgovorni stručnjaci, rekao je rektor.

Sveučilišne specijaliste je pozvao da ostanu u Hrvatskoj, a ako se odluče otići u inozemstvo, pozvao ih je da se tamo usavrše i vrate  u Hrvatsku.

Ante Čović Prijava protiv prorektora Ustavni sud: Čović nije prekršio etički kodeks

Rektor Boras poručio im je i da kao akademski građani poštuju Sveučilište i o njemu odlučuju unutar sveučilišnih struktura, a ne 'na ulici'.

Uz rektora Borasa promociji su nazočili prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Miljenko Šimpraga te dekani, prodekani i voditelji navedenih studija: Tvrtko Jakovina, Bruno Zelić, Anamarija Musa, Mirjana Polić Bobić, Dubravka Hrabar, Gordan Ježić i Gojko Bežovan

Nakon što im je rektor Boras dodijelio diplome promovirani sveučilišni specijalisti upisivali su se u Knjigu sveučilišnih interdisciplinarnih poslijediplomskih studija. 

VIDEO Izbacivanje Ivana Pernara iz Sabora:

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
 • Avatar Django
  Django:

  Uopće se ne želim upuštati u nikakve, pogotovo ne političke rasprave, ali brate mili, kad već držimo do etikete (što podržavam), veži kravatu kako treba, ipak si ti rektor.

 • trade_mark:

  ovoga će biti sve više i više, ovo je tek početak!!! čovjek je odlučio ne dati rektoru ruku prilikom dodjele diplome koju je zaslužio, i sad se tu neku zgražaju jer "to nije red". a red je da taj isti ... prikaži još! rektor kriminalcima dijeli počasne doktorate? je li red da taj rektor sudbeno goni svoje studente koji ne misle kao on? je li red d aje taj rektor gotovo uništio sveučilište (sad će se domoljubi dić na noge i reći da sam ja jugonostalgičar i srbočetnik i mrzitelj hrvatske...) iskreno, ni ja mu ne bi dao ruku.

 • Avatar Observer
  Observer:

  Rektor Boras ocito smatra da je veliki ugled i prestiz kada Zagrebacko Sveuciliste usporedjuje s "Regijom" sto god mu ta "regija" znacila? Zasto mu usporedba nije Bec, Budimpesta, Prag ili Berlin ?