Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSTUPNE JAVNOSTI

Imovinske kartice dužnosnika ponovno na internetu, ali bez dijela podataka

Dubravka Dolenc
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
08.05.2015.
u 20:52

Preostali podaci za koje je potrebno obaviti daljnju provjeru bit će objavljeni "kada se za to steknu uvjeti"

Imovinske kartice dužnosnika ponovno su dostupne javnosti, objavilo je danas na svojim stranicama Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Međutim, na javnu je objavu vraćen samo dio podataka iz izviješća o imovinskom stanju dužnosnika. Preostali podaci za koje je potrebno obaviti daljnju provjeru bit će objavljeni "kada se za to steknu uvjeti". Među podacima kojih sada nema u karticama su podaci o bračnom statusu, broju djece, plaćama prije dužnosti i banaka kod kojih su dizali kredite.

"Povjerenstvo poduzima sve potrebne radnje kako bi i ti podatci u što kraćem roku postali ponovno javno dostupni", objavilo je Povjerenstvo.

Kartice su bile uklonjene na temelju odluke Agencije za zaštitu osobnih podataka. Međutim, Dubravka Dolenc (na slici), nedavno smijenjena zamjenica ravnatelja Agencije, rekla je da Agencija nije naložila skidanje imovinskih kartica već uklanjanje dijelova podataka.

– Agencija nije naložila skidanje imovinskih kartica, nego samo uklanjanje jednog minimalnog seta podataka i tu odluku donijeli smo na temelju Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Mi nismo donijeli ishitreno rješenje, već smo tražili mišljenja neovisnih dijela. Ta odluka nema veze s politikom, bojim se da je naše rješenje pogrešno interpretirano. Sada se na nas vrši politički pritisak, a mi smo neovisno tijelo i odgovaramo Saboru – kazala je jučer Dolenc.

>> Agencija: Nismo tražili uklanjanje imovinskih kartica u cijelosti, već samo dijela podataka

>> Zbog imovinskih kartica smijenjeni Rajkovača i D. Dolenc

Komentara 12

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:05 08.05.2015.

na ovoj slici smijenjena zamjenica izgleda 'prikladno'.... Dakle, nisam siguran da će imati razlog zahtijevati promjenu slike sa nekom drugom... po vlastitom izboru... kao da je u najmanju ruku vlasnik medija....

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
21:33 08.05.2015.

Perad sakriva .

NV
novo vriijeme
21:49 08.05.2015.

Ova gospođa bi trebala kao prvo vratiti razliku u kamatama za kredit koji je digla u HBORu u odnosu na kamate koje su tada bile odobrene za druge građane, zatim vratiti cjelokupni kredit jer novac HBOR nije za osobna kreditiranjaa zaposlenika nego za poticanje poduzetništva , stoga je navedena oštetila građane hrvatske kako ulagače porezne obveznike tako korisnike poduzentike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije