Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Igor Lučić na suđenju Sanaderu ponovio da su članovi Vlade bili upoznati s promjenama ugovora Ine i MOL-a

Svjedok je potvrdio svoj raniji iskaz u kojem je kazao kako izdvajanje plinskog poslovanja nije bila zadaća njegovog povjerenstva, ali kako se o tome razgovaralo jer je Ina trpjela gubitke, na što je ukazivao i MOL kao strateški partner
12. ožujka 2019. u 15:49 2 komentara 430 prikaza
Igor Lučić
Foto: import

Bivši državni tajnik Igor Lučić u utorak je na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i nedostupnom čelniku MOL-a Zsoltu Hernadiju ostao pri iskazu otprije sedam godina u kojem je ustvrdio da su članovi tadašnje Vlade, ali i članovi predsjedništva HDZ-a, bili upoznati s promjenama ugovora Ine i MOL-a.,

Ivo Sanader Odluka vještaka Sanader je sposoban pratiti raspravu dva puta tjedno, Prodanović stigao na štakama

Svjedočeći u utorak na Županijskom sudu o izmjenama međudioničkog ugovora Sanaderove vlade i mađarskog MOL-a kojom je Ina u potpunosti prepuštena strateškom partneru, Lučić je ponovio da su o izmjenama ugovora Ine i MOL-a članove užeg kabineta izvještavao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Lučić je ponovio kako su u raspravama sudjelovali bivši ministar financija Ivan Šuker, tadašnji ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, bivša ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, dok su tijekom rasprava o izdvajanju nerentabilnog plinskog poslovanja na sjednici bili i predstavnici tvrtke Plinacro.

Tomislav Horvatinčić Milan Ivkošić Horvatinčić, Sanader, Vidošević, 
Mamić i drugi dobrotvori

Svjedok je potvrdio svoj raniji iskaz u kojem je kazao kako izdvajanje plinskog poslovanja nije bila zadaća njegovog povjerenstva, ali kako se o tome razgovaralo jer je Ina trpjela gubitke, na što je ukazivao i MOL kao strateški partner.  

"Nabavna cijena plina na međunarodnom tržištu bila je dvostruko viša od prodajne u Hrvatskoj, jer je cijene određivala vlada. Kada se o tome razgovaralo na vladi Sanader je upozorio na opasnost od povećavanja cijena plina za građane", izjavio je Lučić.

Na Sanaderov upit potvrdio je da je bivši premijer u više navrata na sjednicama ponovio formulaciju da hrvatska pozicija u Ini treba biti kao da ima 70 posto dionica, iako je njen dionički udio pao ispod 50 posto. Lučić je kazao da je prezentaciju kojom se pojašnjavaju promjene dioničkog ugovora Polančec na Sanaderov zahtjev održao i koalicijskim partnerima, a ne samo pred Vladom i predsjedništvom HDZ-a.

Jutarnja gužva i dolazak Sanadera, Šterna, Kalmete i Kirina na Županijski sud u Zagrebu Afera Ina Mol Sutkinja i odvjetnica se porječkale, Sanaderova obrana tražila izuzeće sutkinje

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe o primanju mita kako bi Mađarima prepustio upravljačka prava u Ini kao i na prvom suđenju kada Hernadi još nije bio optužen. Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • Nikola Turajlić-jaružalo:

    Ljudi moji to je toliko strašno, da ne može biti gore! Naš ex-Mesija Ivo se proganja i trpi gore muke nego čak i Jezus Krist, koji je svoju Golgotu prošao za nekoliko sati. Velikomučenik Ivo trpi muke JesusKristove preko decenije ... prikaži još!e i tome se ne vidi kraja, a zbog toga što je Hrvatskom Bogu, Crkvi u Hrvata i najvjernijem Božijem stadu činio ugodna djela. Što je usput, prema starom hrvatskom dobrom običaju htio sebi staviti na stranu za crne dane (koje je već naslutio) šaku dolara, nije nikakav grijeh, a o zločionu da se ne govori. Unatoč svega mogućeg valjanja po katranu i perjanju, od strane hrvatskih neprijatelja, velikomučenik Ivo ostao je u srcima vjerodomoljuba kao blaženik i džaba ga objedjuju .

  • Bubalamala:

    Ovo je još jedan od primjera gdje se može dogoditi da sudski proces na kraju bude stariji od sudca koji će pročitati presudu !