Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Sutkinja i odvjetnica se porječkale, Sanaderova obrana tražila izuzeće sutkinje

Sanader je naveo da on ima pravo na obranu s izabranim braniteljima te da ne želi branitelja koji mu se nameće. A taj branitelj koji mu se “nameće” je Nikola Drobec
18. veljače 2019. u 15:51 10 komentara 2252 prikaza
Jutarnja gužva i dolazak Sanadera, Šterna, Kalmete i Kirina na Županijski sud u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Zbog išijasa i viroza neću dozvoliti odgode rasprava. Neću dozvoliti ni da manipulirate s ovim vijećem. Zastara u ovom predmetu je brzo, a vi ste popis rasprava dobili još u 11 mjesecu lani. Od tada su rasprave odgađane zbog bolesti optuženika koji je viđen u Parizu te zahtjeva za izuzećem. Ne možete doslovno prije početka rasprave odgađati raspravu zbog bolesti jer ste znali i ranije da ste bolesni. Sud to smatra odugovlačenjem - kazala je sutkinja Maja Štampar Stipić Jadranki Sloković, braniteljici Ive Sanadera.

Ivo Sanader glumi da telefonira dok izlazi sa Županijskog suda nakon izricanja presuda afera Ina – Mol Sanader dobio branitelja po službenoj dužnosti: Smatram kako mi se krše ustavna prava

Bio je to samo dio vrlo burne verbalne rasprave koja se jučer između njih dvije odvijala u nastavku suđenja za aferu Ina-MOL. Jadranka Sloković sutkinji je zamjerila što je na prošloj raspravi Sanaderu postavila odvjetnika po službenoj dužnosti.

- U 10 godina i više predmeta na ovom sudu obrana Ive Sanadera niti jednim nije izostala. Zadnji put smo ja i kolega Prodanović bili bolesni. Sud je znao da kolega Prodanović ide na operaciju koljena, a smatram stvarno neprimjerenim da se preko HZZO-a i mog liječnika provjerava jesam li ja bolesna ili lažem. Tražim izuzeće vas, članica vijeća i zamjenice predsjednika suda jer smatram da ste pristrani - kazala je J. Sloković.

Jutarnja gužva i dolazak Sanadera, Šterna, Kalmete i Kirina na Županijski sud u Zagrebu
1 / 8
Jutarnja gužva i dolazak Sanadera, Šterna, Kalmete i Kirina na Županijski sud u Zagrebu

Nešto za reći na tu temu imao je i Sanader koji je naveo da on ima pravo na obranu s izabranim braniteljima te da ne želi branitelja koji mu se nameće. A taj branitelj koji mu se “nameće” je Nikola Drobec, koji je tražio odgodu od tri mjeseca kako bi se upoznao s predmetom, što je sutkinja odbila. Što se pak tiče zahtjeva za izuzećem, sud je obrani uskratio to pravo, a oni se na odluku mogu žaliti Vrhovnom sudu u roku tri dana.

Nakon burnog početka suđenja, na klupu za svjedoke je sjeo Davor Štern, bivši šef NO-a Ine. O načinu na koji je funkcionirala Ina, Štern je iskazivao na prijašnjem suđenju, a svoj je tadašnji iskaz uglavnom ponovio. Čulo se tako da Uprava Ine bila samo formalna jer je sve odluke donosio Odbor izvršnih direktora, a čulo se i da se već izmjenama ugovora iz 2009. naveliko raspravljalo o gašenju rafinerije Sisak. MOL je imao 44 posto vlasništva, a praktički je donosio sve odluke, pri čemu se nije vodilo računa o interesima Ine, kazao je svjedok.

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • koza2:

    Ako netko od sudaca nije potkupljivim onda se traži izuzeće..Dajte mu više 20 godina ,da izdajnika više ne gledamo po medijima...A i da ne uživa taj novac koji je ukrao od ove države....

  • sokac sa drave:

    Kakav narod smo mi narod Hrvati pa ovaj lopov biblijskih razmjera je jos uvijek ziv.

  • korektor1619:

    Slokovička je dio advokatske mafije, komunjarski igrač. Sa Sanaderom je važno što više navlačiti tu trakavicu, jer to odgovara partiji i partijskim medijima.