Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ina Mol

Sutkinja i odvjetnica se porječkale, Sanaderova obrana tražila izuzeće sutkinje

Jutarnja gužva i dolazak Sanadera, Šterna, Kalmete i Kirina na Županijski sud u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
18.02.2019.
u 15:51

Sanader je naveo da on ima pravo na obranu s izabranim braniteljima te da ne želi branitelja koji mu se nameće. A taj branitelj koji mu se “nameće” je Nikola Drobec

Zbog išijasa i viroza neću dozvoliti odgode rasprava. Neću dozvoliti ni da manipulirate s ovim vijećem. Zastara u ovom predmetu je brzo, a vi ste popis rasprava dobili još u 11 mjesecu lani. Od tada su rasprave odgađane zbog bolesti optuženika koji je viđen u Parizu te zahtjeva za izuzećem. Ne možete doslovno prije početka rasprave odgađati raspravu zbog bolesti jer ste znali i ranije da ste bolesni. Sud to smatra odugovlačenjem - kazala je sutkinja Maja Štampar Stipić Jadranki Sloković, braniteljici Ive Sanadera.

Bio je to samo dio vrlo burne verbalne rasprave koja se jučer između njih dvije odvijala u nastavku suđenja za aferu Ina-MOL. Jadranka Sloković sutkinji je zamjerila što je na prošloj raspravi Sanaderu postavila odvjetnika po službenoj dužnosti.

- U 10 godina i više predmeta na ovom sudu obrana Ive Sanadera niti jednim nije izostala. Zadnji put smo ja i kolega Prodanović bili bolesni. Sud je znao da kolega Prodanović ide na operaciju koljena, a smatram stvarno neprimjerenim da se preko HZZO-a i mog liječnika provjerava jesam li ja bolesna ili lažem. Tražim izuzeće vas, članica vijeća i zamjenice predsjednika suda jer smatram da ste pristrani - kazala je J. Sloković.

Jutarnja gužva i dolazak Sanadera, Šterna, Kalmete i Kirina na Županijski sud u Zagrebu
1/8

Nešto za reći na tu temu imao je i Sanader koji je naveo da on ima pravo na obranu s izabranim braniteljima te da ne želi branitelja koji mu se nameće. A taj branitelj koji mu se “nameće” je Nikola Drobec, koji je tražio odgodu od tri mjeseca kako bi se upoznao s predmetom, što je sutkinja odbila. Što se pak tiče zahtjeva za izuzećem, sud je obrani uskratio to pravo, a oni se na odluku mogu žaliti Vrhovnom sudu u roku tri dana.

Nakon burnog početka suđenja, na klupu za svjedoke je sjeo Davor Štern, bivši šef NO-a Ine. O načinu na koji je funkcionirala Ina, Štern je iskazivao na prijašnjem suđenju, a svoj je tadašnji iskaz uglavnom ponovio. Čulo se tako da Uprava Ine bila samo formalna jer je sve odluke donosio Odbor izvršnih direktora, a čulo se i da se već izmjenama ugovora iz 2009. naveliko raspravljalo o gašenju rafinerije Sisak. MOL je imao 44 posto vlasništva, a praktički je donosio sve odluke, pri čemu se nije vodilo računa o interesima Ine, kazao je svjedok.

Komentara 10

KO
koza2
10:02 18.02.2019.

Ako netko od sudaca nije potkupljivim onda se traži izuzeće..Dajte mu više 20 godina ,da izdajnika više ne gledamo po medijima...A i da ne uživa taj novac koji je ukrao od ove države....

SS
sokac sa drave
11:36 18.02.2019.

Kakav narod smo mi narod Hrvati pa ovaj lopov biblijskih razmjera je jos uvijek ziv.

KO
korektor1619
21:27 18.02.2019.

Slokovička je dio advokatske mafije, komunjarski igrač. Sa Sanaderom je važno što više navlačiti tu trakavicu, jer to odgovara partiji i partijskim medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije