Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Igor Dragovan: Nema ništa od velike koalicije HDZ-a i SDP-a

Naslovnica
Foto: VL
1/2
04.07.2015.
u 00:01

- Mi ćemo pred građane izaći s onim što smo radili i što mislimo napraviti u idućem mandatu - rekao je Igor Dragovan za Večernji list

Igoru Dragovanu, glavnom tajniku SDP-a, stranka je povjerila veliki zadatak. Imenovan je direktorom kampanje za izbore. I da danas na svoj rođendan puše u svjećice, nema sumnje da bi zaželio upravo još jednu pobjedu svoje stranke. Što čini da se to i dogodi, ali i što misli o najvećim suparnicima razgovarali smo u središnjici na Iblerovom trgu.

:: Rejting SDP-u i Kukuriku koaliciji raste. Do prije samo mjesec dana razlika između Kukuriku koalicije i HDZ-ove koalicije iznosila je “nedostižnih” 10 posto. Što se dogodilo?

Jedino kome možemo biti zahvalni i prema kome imamo apsolutnu obvezu su hrvatski građani. Ova Vlada dulje od tri i pol godine radi intenzivno i odgovorno i naravno da su došli i određeni rezultati. Građani još uvijek očekuju više i naša je obaveza da radimo još više. Ankete se gledaju mjesecima i svi ih prate, ali najvažnija anketa su izbori. Mi ćemo pred građane izaći s onim što smo radili i što mislimo napraviti u idućem mandatu.

:: Ne možete zanemariti činjenicu da se HDZ i Tomislav Karamarko u zadnje vrijeme ne snalaze najbolje i da su napravili čitav niz gafova.

Dva puta na isti štos ne možete dobiti izbore i povjerenje građana. Vjerodostojnost i ozbiljnost ocjenjuje se kroz to ponašate li se jednako odgovorno i kada ste na vlasti i kada ste u opoziciji. Slatka priča Ive Sanadera i HDZ-a – Pokrenimo Hrvatsku iz 2003. godine, u kojoj je Račanova vlada imala gospodarski rast od pet posto, sanirano gospodarstvo i ogromne infrastrukturne projekte poput autoceste, a građani su odlučili drugačije. Ali cijeloj toj priči zapravo je prethodila “ulica” – splitska riva, optužbe da smo nenarodna vlast, da se izručuju hrvatski generali; vrijeme je pokazalo da je sve bilo upravo suprotno, moglo bi se reći da se Karamarko i HDZ danas ponašaju slično kao i Sanader i HDZ tada. Vjerujem da građani to dobro pamte i vide. Vjerodostojnost svojih poteza morate braniti u parlamentu kao opozicija, i to ne 15 dana prije izbora nego cijeli mandat; a HDZ to ne radi, pogotovo ne u parlamentu.

Cijeli intervju pročitajte u news magazinu Obzor u izdanju Večernjeg lista od subote, a iz tiskanog izdanja izdvajamo i ove teme:

>> Milanovićevi mamci za dobivanje birača: 3 godine nule, a sad časte

>> Vujčić MMF-u: Nismo mi Kazahstan, a vi ste pristrani

>> Otpadnik od saudijske kraljevske obitelji donirat će cijelo bogatstvo

>> Kraljica interneta: Pobijedila je Taylor Swift, ali i Apple

Ne propustite tiskano izdanje Večernjeg lista od subote koje možete prelistati i na e-izdanju!

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar juricamesko
juricamesko
23:07 03.07.2015.

pa naravno da nece biti velike koalicije jer ce vas taj nesposobni zgubidan od premijera odvesti u propast.ostvarit ce se Tudmanove rijeci da vas treba svesti na 3-4% u saboru. Karamarko je toliko nesposoban da je protiv vas do sada dobio sve izbore. kad je toliko nesposoban cega se bojite, raspisite izbore kad ste toliko sigurni u pobjedu.

UI
Uvijek_iskreno
23:33 03.07.2015.

Dosta je tog nesposobnog sdpa

MA
marimiki
23:25 03.07.2015.

kaj da napišem da me ne blokirate crveni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije