Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

I danas mogući pljuskovi s grmljavinom, za dvije regije upaljen meteoalarm

U Zagrebu su jutros opet potrebni kišobrani
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
01.06.2023.
u 07:34

I sutra će biti djelomice sunčano, poslijepodne uz jači razvoj oblaka, mjestimice pljuskovi i grmljavina, ponegdje i izraženiji

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti ponegdje uz umjerenu naoblaku, a ujutro i kratkotrajnu mjestimičnu maglu, dok će poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova praćenih grmljavinom, ponajprije na istoku te u unutrašnjosti Dalmacije moguće i izraženijih.

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, ujutro uz obalu bura. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva, ponegdje u gorju malo niža.

Za osječku i kninsku regiju izdano je žuto upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena. Žuti alarm upaljen je i za Velebitski kanal zbog udara bure do 75 kilometara na sat. Za sutra je pak žuti meteoalarm izdan za gotovo cijelu Hrvatsku osim dijelova uz Jadran. 

VEZANI ČLANCI: 

I sutra će biti djelomice sunčano, poslijepodne uz jači razvoj oblaka mjestimice pljuskovi i grmljavina, ponegdje i izraženiji. Na Jadranu će prevladavati sunčano, a lokalno je moguć i poneki pljusak. Ujutro na kopnu mjestimice kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, krajem dana na sjevernom dijelu bura. Najniža temperatura zraka od 11 do 15, na moru od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura između 25 i 28°C, u gorju malo niža.

VIDEO Grozno nevrijeme u Belom Manastiru: Ceste se pretvorile u rijeke, tuča prekinula promet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije