Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA KOMISIJA:

HZZO više neće smjeti ugovarati dopunsko osiguranje!

bolnica,operacija,kirurgija,sandi poteko (1)
Igor Kralj/PIXSELL
23.08.2013.
u 11:34

Tri osiguravatelja i tri posrednika registrirala su se i za prodaju polica zdravstvenih osiguranja na ovdašnjem tržištu

U nepuna dva mjeseca koliko je Hrvatska članica Europske unije, 17 osiguratelja i 12 društava za posredovanje u osiguranju već je od Hrvatske agencije za nadzor financijskog tržišta ishodilo dopusnicu za rad, piše Poslovni.hr. Tri osiguravatelja i tri posrednika registrirala su se i za prodaju polica zdravstvenih osiguranja na ovdašnjem tržištu.

Motiv njihova interesa za ovu vrstu police zasigurno nije dosadašnja premija koja je za 2012. godinu iznosila tek 238 milijuna kuna i koju je ostvarilo 14 društava već aktivnih na tržištu nego činjenica da će uskoro po nalogu Europske komisije Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) morati odustati od ugovaranja police dopunskog osiguranja i prepustiti je industriji osiguranja. A tu se radi o slasnom premijskom kolaču i za europske osiguratelje budući da je premija koju je na dopunskim osiguranjima HZZO ugovorio u 2012. iznosila 1,86 milijardi kuna.

>> Ostatak teksta možete pročitati na portalu Poslovni.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije