Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DADO IZ SMOGOVACA

'HSP ponovo jača, izlazimo na sve izbore. Imat ćemo i kandidata za gradonačelnika Zagreba i predsjednika'

Alin Kavur
Večernji TV
27.01.2024.
u 10:44

Alin Kavur, poznat po svojoj ulozi Dade iz Smogovaca, komentirao je za Večernji TV političke aktualnosti, a otkrio nam je i izborne planove svoje stranke HSP.

U studiju Večernji TV Petra Balija razgovarala je s Alinom Kavurom. koji je starijim generacijama poznat kao Dado iz Smogovaca. Danas je Kavur aktivan politički te je poslije članstva u stranci Vesne Škare Ožbolt i HDZ-a od nedavno postao član HSP-a te je izabran i za povjerenika stranke za podružnicu Donja Dubrava.

– Svugdje je lijepo, ali doma je ipak najljepše te sam ušao u HSP. Odmalena sam odgajan kao desničar i kao domoljub te sam HSP prepoznao kao stranku koja je vjerodostojna, poštena i okuplja domoljube te iskrene i poštene ljude – rekao je Kavur.

Podsjetio je kako birači na parlamentarnim izborima 2020. godine nisu prepoznali program HSP-a te da su samim tim nestali iz videokruga svojih simpatizera. Kazao je da se i danas HSP gleda ne samo desničarski nego i ekstremno desno pa i kao nekakve crnokošuljaše, ali kazuje da to nije tako. Napomenuo je i da HSP jača, da im se vraćaju stari članovi, kao i to da im je prije Božića pristupio i umirovljeni general Željko Glasnović.

Odgovarajući na upit zašto je istupio iz stranke Vesne Škare Ožbolt, rekao je da je ona simpatična i kompetentna u politici, ali i da je ostala u prošlosti, dok su danas ipak neka druga vremena. Kada je riječ o članstvu u HDZ-u, kaže da je zapravo kratko bio član te stranke te da je zbog nekih razmimoilaženja sam istupio iz stranke. Napomenuo je i da ga nisu izbacili iz članstva, kako se govorilo.

VEZANI ČLANCI:

Govoreći o daljim planovima HSP-a, rekao je da stranka ima kapaciteta za iduće izbore, kao i da će izaći u svim izbornim jedinicama. Najavio je i da će HSP imati i svoje kandidate i za europarlamentarne izbore. – O imenima ne želim razgovarati. Pregovara se i razgovara. Imati ćemo i svoga kandidata i na izborima za predsjednika Hrvatske – istakao je Kavur.

Isto tako nije želio govoriti ni o imenima i za gradonačelnika Zagreba na idućim lokalnim izborima, ali je najavio da će na gradskim izborima koalirati s agramerima. Kada je riječ o parlamentarnim izborima, rekao je da se, kada je riječ o koaliciji, razgovara s nekoliko stranaka, ali i da je poslije šest mjeseci razgovora propala moguća koalicija s Domovinskim pokretom.

– Šest mjeseci smo razgovarali i onda kada je njihov stranački rejting skočio, oni su odlučili da ne idu s nama. Mi ćemo koalirati s ljudima koji su istinski domoljubi i kojima su domovina i boljitak građana na prvom mjestu – rekao je Kavur.

Kazao je i da Tomislav Tomašević sigurno neće osvojiti novi mandat za gradonačelnika Zagreba rekavši da je Možemo stranka ekstremne ljevice te da nemaju nikakvog iskustva u vođenju i nekog malog mjesta, a ne Zagreba. Govoreći o tome, Možemo je nazvao sektom rekavši da to što rade nema nikakvog smisla te da Zagreb nikada nije bio u goroj situaciji.  

VIDEO Redovna konferencija za medije gradonačelnika Tomaševića

Ključne riječi

Komentara 8

FR
frane19
12:19 27.01.2024.

Tako je. Nema dovoljno stranaka na izborima. Nije vam palo na pamet ući u koaliciju s drugim desnim strankama da se glasovi ne rasipaju.

JW
Jim West
17:27 28.01.2024.

Ah, da. Možemo je ekstemno lijevo, ali vi niste ekstremno desno. Završit ćeš kao Tepeš i Ćorić.

SK
skupiduša
22:58 27.01.2024.

Baš je bilo lijepo, nekako mirnije kada ih nije bilo na sceni. Stari članovi i najavljeno pojačanje u vidu Glasnovića, ne obećava ništa dobro. Ne do Bog da nam oni vode Hrvatsku. Onda je bolje da ostane HDZ i AP!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije