Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović u Novoj Gradiški

Hrvatsku vojsku prvenstveno odlikuju sposobnost, solidarnost i hrabrost

Ivo Josipović na tribini u Novoj Gradiškoj
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/9
07.12.2014.
u 22:57

Bivša ministrica obrane Željka Antunović na tibini je rekla kako su oružane snage, u političkom smislu, najbolji promotor Republike Hrvatske

Predsjednički kandidat Ivo Josipović govorio je večeras u Novoj Gradiški na predizbornoj tribini o ustavnoj reformi, koja je dio njegovog programa na predstojećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Ustavne promjene, smatra Josipović, preduvjet su gospodarskog oporavka, jačanja demokracije i transformacije Hrvatske u modernu i funkcionalnu državu, pa će upravo one biti temelj njegovog izbornog programa. Gost večerašnje tribine, održane u prepunoj dvorani hotela Kralj Tomislav, bila je bivša ministrica obrane Željka Antunović, pa je bilo riječi i o obrambenom sustavu koji spada u ustavne ovlasti predsjednika RH.

- Ustavne promjene imaju nekoliko važnih zadaća, a trebamo ih jer moramo promjeniti temelje nešeg društva. U prvom smo mandatu krenuli ostvarivati pravdu i puno se toga na tom planu promijenilo. Promijenio se odnos prema korupciji, koja je i dalje prisutna, ali više ne prolazi nekažnjeno. Velik je broj visokih dužnosnika koji su pred sudom ili su već u zatvoru. Zašto, pa ne samo zato što zakon kaže da je zabranjeno biti korumpiran, da je zabranjeno krasti ili zloupotrebljavati svoju dužnost. Taj zakon je i i prije postojao, no danas se promijenila svijest i danas nitko, bio on predsjednik države, Vlade, ministar, službenik, portir ili zaposlenik ne može mirno spavati ako se bavi kriminalom i samo je pitanje vremena kada će ga pravda zateći - rekao je predsjednički kandidat Ivo Josipović, koji je podsjetimo, s timom vrsnih hrvatskih ustavnopravnih stručnjaka godinu dana radio na prijedlogu ustavnih promjena po kojima namjerava graditi sigurniju budućnost.

Govoreći o obrambenom sustavu Josipović je istaknuo da je Hrvatska vojska uspješna i da može zadovoljiti sve potrebe, a uz već provedene reforme u planu su i dodatna ulaganja.

- Hrvatsku vojsku prvenstveno odlikuju sposobnost, solidarnost i hrabrost. Iako su sredstva za kvalitetnu obnovu vojne flote i ulaganje u sofisticiranu tehnologiju nedostatna, hrvatska vojska je kvalitetan izvozni proizvod, te nudi znanja i vještine koje zadovoljavaju najviše vojne kriterije - kazao je Josipović i dodao da se naša vojska već dokazala i kod brojnih elementarnih nepogoda, a posebno u svibanjskim koje su pogodile Slavoniju. Napomenuo je kako je među provedenim reformama i racionalizacija vojnih nekretnina, ali i obrazovanje koje ima sveučilišni rang.

Bivša ministrica obrane Željka Antunović na tibini je rekla kako su oružane snage, u političkom smislu, najbolji promotor Republike Hrvatske.

- Ako se osvrnem na mandat Ive Josipovića kao vrhovnog zapovjednika, mogu samo reći da je napravio i više no što se nalaže. Drago mi je vidjeti kontinuitet razvoja oružanih snaga, ali i kvalitetnu decentralizaciju i modernizaciju unutar oružanih snaga, krizi unatoč - istaknula je Antunović, te na kraju naglasila kako se Ivo Josipović i hrvatska vojska - međusobno vole i poštuju.

>> Četiri kandidata: Kolinda ignorira Kujundžića, a Josipović sve kandidate

Komentara 43

BU
Bulaba
23:21 07.12.2014.

U Hrvatskoj vojsci vole Josipovića više nego oči svoje. Josipovićevog frenda Šešelja isto.

MS
mare_split
23:14 07.12.2014.

Čovik iz konzerve! ... Nadmašija je čak i drugaricu Kosor! ... Uzalud! NATO i EU prate sve ča ima veze s izborima pa tako i kako će Zokin kokošinjac rišiti ... broj 'duhova' na listama DIP-a! ... Gotovo je smutljivče! 'Ćao, ... bre'!

SE
sestrićna
23:46 07.12.2014.

ivina vojska je s četnicima okupirala vukovar tj trećinu hrvatske..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije