Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Baltic Warrior 18"

Hrvatski vojni kontingent iz Litve sudjelovao na natjecanju u Latviji

1. HRVCON eFPBG - Tigrovi sudjelovali u Latviji na "Baltic Warrior 18"
Foto: OSRH / 1. HRVCON
1/7
07.05.2018.
u 11:41

Na natjecanju su sudjelovale 103 ekipe iz devet NATO zemalja

Pripadnici hrvatskog vojnog kontingenta, koji se u Litvi nalaze u okviru NATO aktivnosti ojačanje prednje prisutnosti, sudjelovali su u subotu na natjecanju za najspremnijeg pripadnika Borbene grupe u Latviji zajedno sa 103 ekipe iz devet NATO članica, a hrvatski tim ostvario je vrlo dobar rezultat došavši 38. na cilj.

Ministarstvo obrane u ponedjeljak je priopćilo kako su pripadnici Tigrova sudjelovali na vježbi "Baltic Warrior 18", na kojoj je testirana tjelesna i psihička izdržljivost vojnika. 

Kao gosti natjecala su se dvojica pripadnika (tim) iz 1. mehanizirane satnije bojne Tigrovi, skupnik Balen i pozornik Jezern, inače redoviti sudionici hrvatskog natjecanja "Prvi za Hrvatsku".

Natjecanje je održano u okolici kampa "Adazdi", a sastojalo se od 27 kilometara hodnje i 17 kilometara veslanja kanuom. Natjecatelji su nosili 18 kilograma teške ruksake.

Na natjecanju su sudjelovale 103 ekipe iz devet NATO zemalja (Latvija, Kanada, Španjolska, Velika Britanija, Italija, Slovenija, Albanija, Francuska i Hrvatska).

Unatoč otežavajućoj okolnosti da nisu uvježbavani u veslanju kanuom, hrvatski tim ostvario je vrlo dobar rezultat došavši 38. na cilj, kažu u MORH-u.

Ključne riječi

Komentara 2

BM
branko.mihalic1
12:23 07.05.2018.

trosenje novaca uzalud

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
22:31 07.05.2018.

vjezba zvana "istocni front"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije