Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet milijuna kuna za vodeni turizam

Hrvatski grad i mađarska općina zajedno u novoj turističkoj atrakciji

Marina
Foto: Privatna arhiva
20.05.2020.
u 14:33

Grad Prelog organizirat će desetak turističkih manifestacija uz rijeku Dravu i studijska putovanja, a uredit će i sportsko-rekreacijsku zonu Marina, uz jedno od najvećih umjetnih jezera u Hrvatskoj

Odobren je prekogranični EU projekt "Aqua Adventures", turistička atrakcija u kojoj je međimurski grad Prelogu partner mađarskoj općini Kistolmacs. Projekt je vrijedan 1,3 milijuna eura, a preloški dio je oko pet milijuna kuna kuna.

Riječ je o integriranom pristupu turističkom i gospodarskom rastu povezivanjem na tri područja - vodenom turizmu, okolišnom obrazovanju i prekograničnoj suradnji. Grad Prelog organizirat će desetak turističkih manifestacija uz rijeku Dravu i studijska putovanja, a uredit će i sportsko-rekreacijsku zonu Marina, uz jedno od najvećih umjetnih jezera u Hrvatskoj.

Uz pristupne staze postavit će se 60 tipskih drvenih nadstrešnica za odmor turista. Postavit će se sanitarni čvorovi s toaletima, tuševima i garderobom. Jedna od atrakcija bit će i drvena promatračnica s opremom za monitoring autohtonih vrsta ptica, a na raspolaganju će biti i čamci za monitoring na vodi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
14:36 20.05.2020.

Da li je pocela sezona? Ide mi se u CRO na more!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije