Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska na Kosovu dobiva tržište bez kojeg je ostala Srbija

Srpski mediji službeni posjet hrvatske premijerke Jadranke Kosor Kosovu nazvali su nastavkom antisrprske politike
23. kolovoza 2011. u 21:00 36 komentara 1 prikaza
jadranka kosor (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL, arhiva

Premijerka Jadranka Kosor sutrašnji će dan, na poziv kosovskog premijera Hashima Thaçija, provesti u Prištini, gdje će se obratiti sudionicima gospodarskog foruma na kojem sudjeluju mnogobrojni gospodarstvenici iz dviju zemalja. Slovenski mediji ovaj potez već su okarakterizirali kao namjeru Hrvatske da na Kosovu iskoristi srpski gubitak od čak 280 milijuna dolara, a srpski mediji službeni posjet premijerke Kosor nazvali su nastavkom antisrpske politike.

Hrvatska i Kosovo sutra će potpisati i protokol o suradnji u procesu europskih integracija između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Ministarstva europskih integracija Republike Kosova te ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kosova o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta. Premijerka Kosor, osim s premijerom Thaçijem, sastat će se i s potpredsjednikom vlade Slobodanom Petrovićem te predsjednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasniqijem, a posjetit će i Glavni stožer KFOR-a, gdje će se susresti s 20 hrvatskih vojnika.

Posjet Kosovu predsjednica Vlade završit će u Janjevu, gdje će se sastati s fra Matom Palićem i janjevačkim Hrvatima, a sastat će se i s glavnim investitorima i predstavnicima hrvatskih tvrtki na Kosovu.

 

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • aabbcc:

    . Hoce li biti uzivo prenos na TV-u ? \"Svecanog doceka uz sve Drzavne pocasti.. od nam bratskog naroda na K0s0va.\"

  • juma:

    Ovo je velika sansa za nase gospodarstvenike, koju treba iskoristiti. Sa Srbijom se ne treba zamarati. Za sve sto se desilo na Kosovu sami su si krivi. Treba se samo sjetiti onog:\"Ne cujem dobro\" i Niko ne sme da vas ... prikaži još! bije\". Kosovo je suverena drzava koju je priznalo vec 80 zemalja svijeta, ukljucujuci i ogromnu vecinu EU i Nato drzava. Dakle radi se o suverenim drzavama koje samostalno odlucuju o modelima medjusobne suradnje. Ostali mogu da se puse, ako im nije pravo, no u vlastitom interesu, najbolje bi im bilo da sto prije priznaju realno stanje stvari.