Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi službeni posjet

Hrvatska na Kosovu dobiva tržište bez kojeg je ostala Srbija

jadranka kosor (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL, arhiva
23.08.2011.
u 21:00

Srpski mediji službeni posjet hrvatske premijerke Jadranke Kosor Kosovu nazvali su nastavkom antisrprske politike

Premijerka Jadranka Kosor sutrašnji će dan, na poziv kosovskog premijera Hashima Thaçija, provesti u Prištini, gdje će se obratiti sudionicima gospodarskog foruma na kojem sudjeluju mnogobrojni gospodarstvenici iz dviju zemalja. Slovenski mediji ovaj potez već su okarakterizirali kao namjeru Hrvatske da na Kosovu iskoristi srpski gubitak od čak 280 milijuna dolara, a srpski mediji službeni posjet premijerke Kosor nazvali su nastavkom antisrpske politike.

Hrvatska i Kosovo sutra će potpisati i protokol o suradnji u procesu europskih integracija između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Ministarstva europskih integracija Republike Kosova te ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kosova o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta. Premijerka Kosor, osim s premijerom Thaçijem, sastat će se i s potpredsjednikom vlade Slobodanom Petrovićem te predsjednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasniqijem, a posjetit će i Glavni stožer KFOR-a, gdje će se susresti s 20 hrvatskih vojnika.

Posjet Kosovu predsjednica Vlade završit će u Janjevu, gdje će se sastati s fra Matom Palićem i janjevačkim Hrvatima, a sastat će se i s glavnim investitorima i predstavnicima hrvatskih tvrtki na Kosovu.

 

Komentara 36

AA
aabbcc
21:16 23.08.2011.

. Hoce li biti uzivo prenos na TV-u ? \"Svecanog doceka uz sve Drzavne pocasti.. od nam bratskog naroda na K0s0va.\"

JU
juma
21:41 23.08.2011.

Ovo je velika sansa za nase gospodarstvenike, koju treba iskoristiti. Sa Srbijom se ne treba zamarati. Za sve sto se desilo na Kosovu sami su si krivi. Treba se samo sjetiti onog:\"Ne cujem dobro\" i Niko ne sme da vas bije\". Kosovo je suverena drzava koju je priznalo vec 80 zemalja svijeta, ukljucujuci i ogromnu vecinu EU i Nato drzava. Dakle radi se o suverenim drzavama koje samostalno odlucuju o modelima medjusobne suradnje. Ostali mogu da se puse, ako im nije pravo, no u vlastitom interesu, najbolje bi im bilo da sto prije priznaju realno stanje stvari.

NO
novahrvatska
21:14 23.08.2011.

Napokon!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije