Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarno

Hrvatska biskupska konferencija pomaže Slavoniji sa 12 milijuna kuna

Želimir Puljić predsjednik HBK
Foto: Filip Brala/PIXSELL
03.06.2014.
u 11:58

U akciji su sudjelovali svećenici, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i vjernici laici diljem Hrvatske i iseljeništva

Hrvatska biskupska konferencija prikupila je 12 milijuna kuna za pomoć poplavljenoj Slavoniji, a u akciji su sudjelovali svećenici, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i vjernici laici diljem Hrvatske i iseljeništva

Na zasjedanju HBK istaknuto je da je Katolička Crkva u RH za pomoć ugroženim područjima izdvojila više od 6,5 milijuna kuna, od čega je dio usmjeren Caritasima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Hrvatski Caritas je 17. svibnja pokrenuo akciju u kojoj je prikupljeno preko 3,2 milijuna kuna, a preko biskupskih i župnih Caritasa prikupljeno je nekoliko stotina tona različite robe. "Budući da je važno ne samo hitno intervenirati, nego i strateški planirati i promišljati kako najbolje pomoći potrebitima, Hrvatski Caritas uputio je poziv mjerodavnim institucijama za osnivanje tijela za bolju koordinaciju aktivnosti u pružanju pomoći", stoji u dopisu Hrvatske biskupske konferencije. 

Uplate se primaju i dalje pozivom na donacijski broj 060 90 10 ili uplatom na žiroračun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, s pozivom na broj 175 te prilozima u svojim župama.

>>Hrvatski Caritas za žrtve poplava prikupio 2 milijuna kuna

Komentara 7

Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:02 03.06.2014.

Jako lijepo od Crkve. Znao sam da ce se to dogoditi. Nevjerujem da su to ucinili zbog pritisaka javnosti, vjerujem da su sami tako odlucili.

I9
ivan.994
12:31 04.06.2014.

Večernji je prenio netočnu vijest. Iz priopćenja HBK dostupnog na stranici zg nadbiskupije jasno se vidi da je 12 milijuna donirano iz proračuna HBK, a da su svećenici, redovnici, redovnice i laici sudjelovali u prikupljanju humanitarne pomoći (nekoliko stotina tona). Uz to, Caritasu je donirano 3.2 milijuna kuna građana, a biskupije su ukupno darovale 6.5 milijuna kuna.

Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
15:30 03.06.2014.

Valjda će nešto donirati i Islamski mešihat...nek bar obnove džamiju u Gunji....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije