Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmlađi odlaze Šveđani

Hrvati u prosjeku najkasnije u EU napuštaju roditeljski dom, utvrđeno i s koliko godina

Foto: Marko Picek/Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
24.09.2022.
u 14:05

Što se tiče prosjeka Europske unije, muškarci se presele s 27 godina, a žene s jednom godinom manje

Hrvati u prosjeku najkasnije u Europskoj uniji napuštaju roditeljski dom, podaci su Eurostata. Žene uglavnom, na razini Europske unije, roditeljski dom napuštaju prije muškaraca. One to u Hrvatskoj čine s 32 godine, a muškarci s 35. 

Vrlo blizu Hrvatske našao se i Portugal. Naime, muškarci tamo u prosjeku od roditelja odlaze s 34 godine, a žene s 33. Dakle, muškarci jednu godinu ranije nego Hrvati, a žene godinu kasnije. 


Napuštanje roditeljskog doma
Foto: Marko Picek/PIXSELL

Na trećem je mjestu Slovačka. Tamo, naime, muškarci roditeljski dom napuštaju s 32, a žene s 30 godina

Što se tiče prosjeka Europske unije, muškarci se presele s 27 godina, a žene s jednom godinom manje. Najmlađi iz domova svojih roditelja odlaze Šveđani, već s 19 godina. 

Idući su Finci gdje muškarci presele s 22 godine, a žene s 20. Muškarci iz Danske odlaze u istoj dobi, a žene s 21 godinom. 

VIDEO Ove bi stvari svako kućanstvo trebalo imati za slučaj nestanka struje, vode i goriva

 

Ključne riječi

Komentara 28

OT
otrovnijezik
14:51 24.09.2022.

Nije to ništa. Moja susjeda je izbacila sina iz kuće čim je otišao u mirovinu. Kaže da više nije mogla.

DU
Deleted user
15:33 24.09.2022.

Normalno da najkasnine napustaju rod. dom kad si ne mogu priustiti najam, da ne kazem kupovinu nekretnine. To su sve posljedice...ne znam uopce zasto se o tome pise ako ne spomi jete uzrok - kataklizmicki lose upravljanje svime javnim, a bome iprivatnim. Zemlja smo pomodarstva, neradnistva i ljenosti, koju smo dopustili da vode mediokriteti (eufemizam). Skolstvo sudstvo, policija, porezna, sama vlada..sve je toliko kadrovski potkapacitirano da nas bilo kakva nesvakidasnjost izbacuje iz tracnica i predstavlja nerjesivu tragediju. Kako da u takvom blatu mlada osoba planira odlazak od kuce? Kako da planira bilo sto? Gdje? Jedino negdje gdje od place moze zivjetu i gdje se cijene neke druge vrijednosti.

HI
HiroGlifi
14:51 24.09.2022.

Zato najranije napuštaju državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije