Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEŽBA

Hrabri spasitelji i potražni psi svladali tridesetmetarsku liticu

gss
Foto: Dragutin Šantoši
1/5
24.06.2012.
u 11:39

Volonteri HGSS-a i gosti iz Slovenije tri dana su vježbali traganje za nestalima u šumi i ruševinama

Jankovac - U organizaciji Kluba za obuku potražnih i službenih pasa Zagreb te Parka prirode Papuk na lokalitetu najpozbntijeg slavonskog planinskog izletišta Jankovac na Papuku danas završava trodnevni 'Tabor za spasilačke pse Papuk 2012' .  Voditelj Tabora Matej Radanović potvrdio je da na vježbi sudjeluje 26 pasa s 24 vodića, a poglavito se radi o volonterima  iz brojnih stanica Hrvatske gorske službe spašavanja te gostima iz spasilačkih službi susjedne Slovenije.  Uz vježbu traganja u šumi i u ruševinama svakako najatraktivnija i najopasnija bila je vježba svladavanja prepreka spuštanjem niz tridesetak metara visoku liticu jankovačkog slapa koju su vodiči i njihovi psi svladali bez većih poteškoća. Vježba je održana s ciljem da se vodiči i njihovi psi upoznaju s novim krajolikom i situacijama u kojima sudjeluju u stvarnim akcijama spašavanja ljudskih života. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije