Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OraH u Osijeku

Holy: Nadamo se jednom mandatu u EU parlamentu, a to je vrlo ambiciozno

Mirela Holy
Patrik Macek/PIXSELL
09.02.2014.
u 12:15

Ogranci ove stranke osnovani su za vikend u Osijeku i Đakovu

Izbori za EU parlament bit će nam prvi pravi test. Nadamo se jednom mandatu, a to je dosta ambiciozan cilj jer je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica i prag je vrlo visok – istaknula je Mirela Holy, predsjednica OraH-a na osnivanju ogranka te stranke u Osijeku.

Bit će to, dodala je, i kvalitetna nacionalna anketa te "vrlo koristan orjentir za buduće djelovanje".

- Najveći interes za nas je u središnjoj Hrvatskoj pa zatim u istočnoj regiji, čime smo prevladali predrasude da ćemo baš ovdje imati najviše problema oko formiranja ogranaka – rekla je. Stranka je u subotu osnovana i u Đakovu.

Špicu njihova gospodarskog programa, kazala je Holy, čine energetika i poljoprivreda, a upravo Slavonija, uvjereni su, ima izuzetne potencijale za nova zapošljavanja i rast ekonomije u tim segmentima.

- Nedostaje politička volja. Postoje izvori financiranja koji mogu biti na raspolaganju, a imate i dobru ljudsku infrastrukturu za razvoj ovakvih projekata – navela je.

Energetika i poljoprivreda, smatra ona, sustav su spojenih posuda, a Slavonija ima potencijale i u biomasi.

Prije osnivanja stranke razgovarala je, otkrila je, i sa Zelenima Hrvatske, koji su u Osijeku u koaliciji s HDSSB-om, ali nisu uspjeli dogovoriti "nikakve detalje suradnje".

Regionalni povjerenik OraH-a za istočnu Hrvatsku je Sead Festić. Aktivnih je članova zasad u Osijeku triedesetak.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Vukovar.1991
Vukovar.1991
15:04 09.02.2014.

Partijski iscjedak

ST
stefj
13:53 09.02.2014.

Vidjet ćemo da li je reputacija jedne osobe dostatna da pokupi dovoljno glasova birača za prelezak praga. Da ima još koju kvalitetnu osobu u stranci, i još važnije, da ima zaleđe ko npr. Gabrić (novac, medije i interesnu skupinu), bila bi već 3. stranka u Hrvatskoj. No, s takvim strankama uvijek postoji problem, da vrlo lako iz političkog djelovanja prijeđu u aktivizam, a onda se gubi svaki smisao same stranke...

Avatar tituš
tituš
14:49 09.02.2014.

Drugarice Holy, koliko ćemo morati platiti za zbrinjavanje tvojih vlasulja, boja i pudera koje svakodnevno trošiš??? Treba i živjeti ono što zastupaš, pa skini tu kemiju sa sebe i budi natural da te malo vidimo kakva jesi, a ne kakvom se predstavljaš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije