Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Holokaust je bio užasna drama, a Vatikan je tajno pomagao Židovima

papa
AFP
17.01.2010.
u 20:14

“Nemoguće je zaboraviti istrebljivanje Židova. Kako zaboraviti njihova lica, suze, očajanje žena i djece?”, pitao se papa, čiji je govor prekidan pljeskom

Shoa je bila užasna drama, rekao je o holokaustu sinoć papa Benedikt XVI. u rimskoj sinagogi, gdje ga je dočekao glavni rimski rabin Riccardo Di Segni. “Nemoguće je zaboraviti istrebljivanje Židova. Kako zaboraviti njihova lica, suze, očajanje žena i djece?”, pitao se papa, čiji je govor prekidan pljeskom. Benedikt XVI. naglasio je da je među katolicima bilo mnogih koji su, stavljajući svoj život u opasnost, pomagali Židovima, kojima je, pa i tajno, pomagala i Sveta Stolica.

 Papa je tako odgovorio onima koji su kritizirali njegov odlazak u sinagogu nakon što je potpisao dekret o herojskoj kreposti Pija XII., kojeg mnoge židovske zajednice optužuju da je učinio premalo u zaštiti njihova naroda. Posjet sinagogi u Rimu je “još jedna postaja na neopozivome putu sloge i prijateljstva između Židova i katolika”, kazao je Benedikt XVI. Idući prema sinagogi, on se zaustavio na Trgu XVI. listopada, gdje su ga dočekali predsjednik rimske židovske zajednice Riccardo Pacifici i predsjednik talijanske židovske zajednice Renzo Gattegna. Papa je položio cvijeće na spomen-ploču sjećanja na 16. listopada 1943., kada je 1000 Židova poslano u Auschwitz, od kojih se vratilo samo njih 16. Papa se zaustavio i pred spomen-pločom kojom se podsjeća na 9. listopada 1982., kada su palestinski teroristi pucali po Židovima na izlasku iz sinagoge te ubili dvogodišnje dijete i ranili 37 osoba.

Ključne riječi

Komentara 27

OB
-obrisani-
20:31 17.01.2010.

Da u potpunosti se slazem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Holocaust je bio uzasan zlocin. U MIRU su komicionisti gladju umorili 9 milijuna Ukrajinaca a i genocid nad milijun i pol Armenaca je djelo mlado\'turaka\"....Mustafa Kemal Attaturk je Shepardi Zidov po podrijetlu.Isao u osnovnuvnu skolu poznatu kao Semsi Effendi School koju je vodio Zidov Simon Zvi. Kripto Zidovi ( “Crypto Jews”) su kao skupina formirana u Solunu 1716. pod nazivom “Donmeh ”.Njihov vodja je bio Baruh Ruso (Baruchya Russo ),sljedbenik Sabbatai Zvi-a.Izdavali su se za muslimane,ali su u tajnosti ostali sljedbenici okultne Kabale.Oko 1900-te godine broj clanova Donmeha premasivao je 100.000.  1891 godine politicka grupa Donmeha formirala je Komitet Jedinstva i Progresa kasnije nazvan Mlado- Turci( Young Turks) .Ovom skupinom Zidova ( koji su glumili Turke ) rukovodio je slobodni zidar ( mason ) Emmanuel Carrusso uz pomoc kuce Rotschild.Tokom 1902. i 1907. godine \" Mlado- Turci \" su u Parizu odrzali dva kongresa na kojima su razmatrali i donijeli ideju o vojnom prevratu u Turskoj.1908. Zidovi  \" Mlado- Turci \" u pobuni primoravaju turskog sultan Abdül Hamida II da napusti prestolje.1914. presudno uticu na organizaciju \" Mlada Bosna \" i srpskog Zidova Gavrila Principa da atentatom u Sarajevu na austougarskog prijestolonasljednika princa Ferdinanda zapale iskru Prvog Svijetskog Rata.1915. godine zidovski Mlado- Turci organiziraju i sprovode PRVI SISTEMATSKI GENOCID u XX stoljecu i to nad armenskom krscanskom populacijom u Turskoj.Smatra se da je oko 1.500.000 krscana ubijeno, silovano, raseljeno i opljackano.. 1918 godine Mustafa Kemal \"Ataturk\" postaje predsjednik.1920. ruski zidovski boljsevici ( Lenin,Sverdlov,Trocki,itd...) dostavljaju Ataturku 10 milijuna rubalja u zlatu i podosta oruzja.... Knjiga \"Inner Folds of the Ottoman Revolution\" od Mevlan Zadeh Rifat tiskana 1929, jasno kaze da je armenski genocid isplaniran u kolovozu1910 i listopadu 1911 od strane komiteta Mlado-Turaka od kojih su veliku vecinu sacinjavali Zidovi protjerani sa Balkana. Vecinom iz zidovsko-\"muslimanskih\" sekti kao sto su Talaat, Enver, Behaeddin Shakir, Jemal, i Nizam .Ti sastanci su odrzani u masonskoj Grand Orient lozi u Solunu pod pokroviteljstvom Rothschilda.Nisu Turci odgovorni za taj holocaust kao sto ni Rusi nisu odgovorni za ukrajinski Holodomor.Zna se valjda tko je !!!

OB
-obrisani-
21:00 17.01.2010.

Ovaj Papa je pripadnik njemackog naroda koji jos uvijek nema nezavisnu drzavu( ha,ha ,ha zanimljivo je ne da Izrael ima oko 400 A-bombi dok nasi DEMOKRATSKI SAVEZNICI Japanci i Nijemci je ne smiju imati. ha,ha tko im je kriv kadd su tehnoloski nazadni).Nijemci su bili primorani 1949 potpisati tajni sporazum sa USA kojim su postali PROTEKTORAT na 99 godina.....Nije niti cudo da Nijemci moraju plesati kako oni sviraju......... Haaavaaa Naagila ,haaaava nagila.........

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
08:31 18.01.2010.

Zidovi, katolici arapi, pravoslavci i ostali, sve je to jedna vrsta talibana a bog s tim veze nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije