Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADMUDRIO SUSTAV

HNS-ovac u sukobu interesa niti je platio kaznu niti dao ostavku

krešimir malec
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
14.09.2014.
u 12:40

Krešimir Malec u isto je vrijeme bio direktor državne tvrtke i zamjenik gradonačelnika Ivanić Grada

Krešimir Malec, direktor Podzemnog skladišta plina (PSP), tvrtke u vlasništvu državnog Plinacra, bio je u sukobu interesa jer je istodobno bio i HNS-ov zamjenik gradonačelnika Ivanić Grada. Iako je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo da zbog toga Malec mora platiti kaznu od 8000 kuna i podnijeti ostavku na mjesto direktora PSP-a, on kaznu nije platio, a nije ni podnio ostavku.

Podnio upravnu tužbu

Naime, Malec je protiv odluke Povjerenstva podnio upravnu tužbu, koja ipak ne odgađa primjenu odluke, no glavni razlog zašto je na kraju prošao nekažnjeno je to što je odluku Povjerenstva, koja je donesena 23. siječnja 2014., zaprimio tek 13. ožujka 2014. Malec je morao platiti kaznu i podnijeti ostavku u roku od 90 dana od dana primitka odluke. No samo nekoliko dana prije isteka tog roka od 90 dana izašao je iz situacije koja ga je dovela u sukob interesa. Malec je imenovan direktorom PSP-a u ožujku 2012. dok je još bio zamjenik gradonačelnika. U lipnju 2013. pak odlazi s te funkcije u Ivanić Gradu, ali se još 12 mjeseci prema zakonu nije smio zaposliti u nekom državnom poduzeću. A taj rok je istekao 7. lipnja 2014. Ostavku je morao pak podnijeti do 13. lipnja. Malec se na kraju izvukao od sankcija jer više ne postoji način da ga se kazni. Priznaje to i predsjednica Povjerenstva Dalia Orešković. Malec, kao HNS-ov kadar, već je dospio pod povećalo javnosti kad je odmah nakon dolaska u PSP kao svog savjetnika zaposlio stranačkog kolegu i člana predsjedništva HNS-a Zagrebačke županije Josipa Jambrača. Osim toga, u PSP-u je 2012. zaposlena na mjesto rukovoditeljice Službe financijskih i računovodstvenih poslova Renata Novosel-Belavić, koja je u kumskim odnosima s članom obitelji Maleca. A otkad je Malec direktor PSP-a, ta tvrtka daje donacije i Ženskom rukometnom klubu Ivanić Grad, kojem je pak predsjednica njegova supruga Irena Malec.

Pomogao i druge klubove

Malec kaže da je volonterski obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika grada Ivanić Grada i da je tražio mišljenje Povjerenstva još u 2012. je li u sukobu interesa, ali nikakav odgovor nije dobio (to je bio stari saziv Povjerenstva, op. a.). Stoga je, kaže, bio uvjeren da nije u sukobu interesa. Ističe i to da je rok za provedbu odluke Povjerenstva istekao u lipnju. Za Renatu Novosel-Belavić kaže da je zaposlena preko javnog natječaja i da su njezina edukacija, stručne i profesionalne referencije znatno odskakale od ostalih kandidata. Za donacije ŽRK-i Ivanić Grad kaže da su iznosile 35.000 kuna te da PSP donira i druge klubove i udruge.

Komentara 16

CL
ClinOr
12:54 14.09.2014.

HNS - 1-3% glasova, al drmaju državom gore od HDZ-a i SDP-a zajedno. Njihova mala "obitelj" je okupljena uglavnom samo zbog toga.

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
12:53 14.09.2014.

Krešimir Malec ... diplomirani politolog...direktor Podzemnog skladišta plina (PSP)

GA
Gambit
13:33 14.09.2014.

Sve više dokaza da je Kukuriku vlast kriminalna organizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije