Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iranski nuklearni program

Hillary Clinton u arapskim zemljama lobira za uvođenje sankcija Iranu

hillary clinton
AFP
15.02.2010.
u 14:27

Sjedinjene Države u diplomatsku su ofenzivu krenule nakon što je Kina prvi put od početka iranske nuklearne krize priopćila kako je spremna podržati uvođenje sankcija Teheranu.

Administracija američkog predsjednika Baracka Obame započela je intenzivnu diplomatsku kampanju kojoj je cilj pronaći što više partnera koji su voljni na svaki način izolirati Iran zbog odbijanja Teherana da obustavi svoj nuklearni program.

Predvodnica je ovoga procesa državna tajnica Hillary Clinton koja je krenula na Bliski istok i koja obilazi arapske saveznike. U regiji se nalaze još četvorica najviših diplomatskih dužnosnika, među kojima je i Obamin savjetnik za nacionalnu sigurnost general James Jones.

Sjedinjene Države u diplomatsku su ofenzivu krenule nakon što je Kina prvi put od početka iranske nuklearne krize priopćila kako je spremna podržati uvođenje sankcija Teheranu.

Hillary Clinton u Dohi kazala je kako je SAD sklon diplomatskom rješenju, no da se ne može pregovarati budući da Iran istodobno radi na nuklearnoj bombi.

Istodobno, izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji se nalazi u posjetu Moskvi, od ruskog predsjednika Dimitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina zatražio je potporu uvođenju sankcija Iranu. Rusija je do sada odbijala podržati sankcije, a ni jučer predsjednik Medvedev izraelskom premijeru nije dao nikakav konkretan odgovor.

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar trunchbull
trunchbull
17:45 15.02.2010.

Iran u arapskom svijetu ima četiri saveznika. Nije mnogo, ali je dovoljno. Ne da mi se ispočetka nabrajat koji. Pozdrav!

OB
-obrisani-
14:57 15.02.2010.

Koja lujka, samo njoj i njenom debilčiću od muža padaju na pamet ovakve gluposti !

OB
-obrisani-
17:18 15.02.2010.

To bas i nije tezak zadatak! Velika vecina arapskih zemalja ce biti presretna kad Izrael isprasi mule i ajatole. Osim mozda Sirije, ali Sirije nitko nista ne pita! Saudijska Arabija je izjavila, da smatra najvecom opasnoscu za sigurnost zemlje Iran s Bombom. Dok je Egipt prakticno u hladnom ratu s Iranom. Ostale arapske zemlje i onako ne znace nista ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije