Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HHO podržava puštanje Mirka Norca iz zatvora krajem studenog

Mirku Norcu u prilog ide to što se sam predao hrvatskim vlastima, kaže se u priopćenju HHO-a
29. rujna 2011. u 16:39 17 komentara 19 prikaza
Mirko Norac (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Hrvatski helsinški odbor stao je u obranu umirovljenog generala Mirka Norca povodom njegova prijevremenog puštanja iz zatvora u kojem je završio zbog počinjenih ratnih zločina. Naime, Mirko Norac osuđen je na 15 godina zatvora, a izdržao je dvije trećine kazne, što mu prema zakonu i pravilima suda daje pravo na prijevremeni izlazak na slobodu. Takva je praksa bezuvjetna u svim europskim državama i sa svim osuđenicima za ratne zločine, pa tako treba biti i s Mirkom Norcem, kaže se u priopćenju HHO-a.

Po istom principu i prema istim pravima iz zatvora su izašli Veselin Šljivančanin, Biljana Plavšić, Ivica Rajić i drugi. Tada nije bilo problema pa u HHO -u ne vide razloga zašto bi sada bilo. U prilog Norcu ide to što je riječ o osobi koja se sama predala hrvatskim vlastima i to u trenutku kad su stotine tisuća hrvatskih građana pokušavale (zlo)upotrijebiti njegovu osobu i njegov slučaj za postizanje političkih ciljeva.

HHO stoga podržava Mirka Norca i poziva povjerenstvo da ga krajem studenog oslobodi nastavka izdržavanja kazne strogog zatvora.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
 • kukuriku:

  ..ma Cóvik je bez-veze unutra,..zbog par prosviranih-kriminalaca iz \"pricúve\", a i dalje su slobodni-kriminalci u civilu!!

 • Toni50:

  Koja ***** pa zar ima jeda netko hrvat ili organizacija da se usudi nešto reči u hrvatskoj ili biti drugoga mišljenja u svezi naših \"heroja\" (osuđenih zločinaca generala) da ga vidimo čujemo dokle bi došao !

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  17:51h Rambo 69....a zamisli, sve to si pobrojao i dana mirno živiš u Srbiji i uopće nisi nit dana proveo u zatvoru !!!