Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osam dana za prijave

HGK raspisao natječaj za Vidoševićeva nasljednika

Nadan Vidošević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
06.02.2014.
u 11:20

Kandidat za funkciju predsjednika HGK uz prijavu treba dostaviti životopis u kojem je naznačeno javlja li se kao volonter ili profesionalac

Upravni odbor Hrvatske gospodarske komore objavio je poziv za podnošenje kandidatura za izbor predsjednika Hrvatske gospodarske komore, na vrijeme od četiri godine, u mandatnom razdoblju od 2014. do 2018. godine.

U roku od osam dana na natječaj se mogu javiti svi zainteresirani koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

– hrvatsko državljanstvo i prebivalište na području Republike Hrvatske

– završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju

– najmanje petnaest godina radnog staža

– najmanje deset godina uspješnog rada na višim izvršnim ili strateškim upravljačkim pozicijama u gospodarstvu

– aktivno znanje engleskog jezika

– kandidirati se može osoba koja nije kazneno osuđivana za kaznena djela protiv gospodarstva i protiv koje se ne vodi kazneni postupak.

Kandidat za funkciju predsjednika HGK uz prijavu treba dostaviti životopis u kojem je naznačeno javlja li se kao volonter ili profesionalac te navodi opis dosadašnjeg tijeka karijere, posebno za zadnjih deset godina na višim izvršnim ili strateškim pozicijama. Prijava mora sadržavati i program rada, odnosno "viziju budućeg rada HGK temeljenu na odredbama Statuta HGK", a nepotpune ili nepravovremene kandidature neće se razmatrati.

>> HGK usvojio statut, novi predsjednik do kraja veljače

>> VIDEO Pogledajte Vidoševića kako nosi odstrijeljenu životinju

Komentara 5

C0
cos 01
11:26 06.02.2014.

Pa bilo bi logično, ako se radi o Vidoševićevom nasljedniku da to budu njegov sin ili kćer, ako ih ima.

MI
Mingan
12:21 06.02.2014.

Za voditelja ove nase nezamjenjive institucije, pokretaca naseg gospodarstva, sinonima sveg pozitivnog u Hrvatskoj, zvijezde vodilje, predlazem a kog drugog nego gdju Lovric - Merzel kao jedinog strucnjaka koji ce dostojno zamjeniti prethodnika.

DU
Deleted user
11:29 06.02.2014.

Da se u HGK-u ne bi osjetili preveliki lomovi, za dostojnog nasljednika Vidošević Natka preporučio bih, ah koga drugoga, nego vrlog nam Čačić Ratka. Tko se ne slaže, magarac bio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije