Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRO KOVAČ:

'HDZ treba resetirati, rekonstruirati na zdravim osnovama i vratiti ga članstvu'

Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier najavili kandidature
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
10.02.2020.
u 16:50

Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier poručili su da na izbore u HDZ-u izlaze kao tim i opcija promjena sa sloganom "HDZ uvijek prvi”

Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier u ponedjeljak su, nakon potpisivanja obrazaca za prijavu kandidatura na stranačkim izborima, poručili da na njih izlaze kao tim i opcija promjena sa sloganom "HDZ uvijek prvi”, poručivši da HDZ treba resetirati i okupiti ljude demokršćanske, državotvorne orijentacije.

Sva su trojica u izjavama apostrofirali loše rezultate stranke, najprije na izborima za Europski parlament, a potom i gubitak predsjedničkih izbora, a kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač kazao je da "HDZ treba resetirati, rekonstruirati na zdravim osnovama, vratiti ga članstvu”.

Kovač: Za Hrvatsku čistih ruku

Njihova opcija za promjene, dodao je, otvorena je, demokratska i prihvaća sve ljude koji žele da HDZ bude "normalna stranka, ne lijevo liberalna, ne ekstremna, nego stranka ljudi koji su demokršćanske, državotvorne orijentacije”.

"Mi smo za Hrvatsku koja je čestita, sposobna, protiv Hrvatske s rođačkim i kumskim vezama. Mi smo za čistu Hrvatsku, Hrvatsku čistih ruku”, poručio je Kovač u izjavi novinarima nakon formalnog podnošenja kandidature.

HDZ će s nama uvijek biti prvi, i to je naš slogan, rekao je. "HDZ uvijek prvi. To smo mi, to je naša opcija za promjene”, kaže Kovač.

VIDEO Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier najavili kandidature

Kandidat za zamjenika predsjednika stranke Ivan Penava ocijenio je da sadašnji HDZ ne odgovara na izazove koji su stavljeni pred državu i hrvatski narod.

"Evidentno je da HDZ, sportskim žargonom rečeno, nije u dobroj formi i ne odgovara izazovima koji su stavljeni pred državu i hrvatski narod”, ustvrdio je.

Najbolji pokazatelji da nešto ne štima, naveo je, rezultati su prethodnih izbora na državnoj razini.

Čelništvo stranke, smatra, propustilo je nakon europskih izbora "pogledati se u ogledalo i izvući zaključke", a sve potom, smatra Penava, odjeci su tih loših prosudbi i odluka.

"Nažalost, to kao stranka plaćamo. A članstvo to nije zaslužilo”, rekao je i dodao da su članovi stranke zaslužili imati vodstvo koje će ih odvesti na pobjednički put.

Kandidat za potpredsjednika stranke Davor Ivo Stier poručio je da pobjeđuje HDZ koji okuplja, a loši rezultati prijašnjih izbora rezultat su, rekao je, toga što HDZ nije okupljao.

Stier: Naše se biračko tijelo podijelilo

"Jer se naše biračko tijelo podijelilo, jer se vodila politika konfrontacije s ljudima koji se isto prepoznaju na tom državotvornom, konzervativnom ili demokršćanskom prostoru, koji su znali dati glas i HDZ-u, koji su vjerojatno u dobrom dijelu i glasovali za HDZ 2016. godine na parlamentarnim izborima, ali to nisu učinili na europskim i predsjedničkim izborima”, ustvrdio je Stier.

Stoga i ova njihova "opcija za promjene", dodao je. "Zato jer moramo čuti što su nam birači htjeli reći. A oni su nam poručili - žele puno jasniju, snažniju borbu protiv klijentelizma. Žele da se prekine taj sukob s ljudima koji dijele državotvorne, demokršćanske vrijednosti, žele da se to biračko tijelo okupi, i mi ćemo to učiniti”, poručio je.

Želimo okupiti sve one koji žele takvu promjenu, a nakon unutarstranačkih izbora "svi staviti glave skupa i pobijediti na parlamentarnim izborima", zaključio je.

Komentara 47

JS
Jurica_Spindl
17:21 10.02.2020.

Mozda sam prije mislio kako je HDZ skrenuo sa puta, no ipak Plenkovic radi dobar posao i Hrvatsku vodi u dobrom smjeru.

Avatar stars
stars
17:31 10.02.2020.

Ne volim gledati ovu nezahvalnost, sjetite se Hrvatske prije 5g i kakva je sada. Nebo i zemlja. Potpora Plenkovicu!

Avatar krmenadla
krmenadla
17:26 10.02.2020.

Smatram da se ne treba dijeliti oko nekih ideoloskih stavova, vec treba se fokusirati na rast i razvoj nase domovine. A Plenkovic je vrlo strucan u tome, vec je napravio znatne pomake i nadam se da ce nastaviti tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije