Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE I PLENKOVIĆ

HDZ-ov kandidat kojeg je napao Ilčić: Želim grad voditi u 21., a ne vraćati ga u 15. stoljeće

damir habijan
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.03.2017.
u 14:37

Čvrsto i snažno podržavam kandidata HDZ-a Damira Habijana, riječ o sjajnom mladom čovjeku, kandidatu koji ima sve kvalitete koji mogu pridonijeti, kaže Andrej Plenković

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Damir Habijan, kojemu je predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić spočitnuo način života suprotan kršćanstvu na koje se poziva HDZ, izjavio je kako je on kandidat moderne europske stranke desnog centra i zalaže se za sve europske vrijednosti te za Varaždin 21. a ne 15. stoljeća.

"Krajnje je vrijeme da Varaždin stavimo na prvo mjesto, da grad koji je godinama u mraku uključimo i vratimo život u njega. Varaždinke i Varaždinci su mi prioritet i zaslužuju bolje vođenje grada", stoji u Habijanovoj izjavi.

Istaknuo je kako Varaždin mora biti moderan europski grad, iznad podjela i ideologija.

"Ja želim voditi i živjeti u Varaždinu koji će napokon postati dio 21.stoljeća, a ne ga vraćati u ideološko vrijeme 15.st." izjavio je Habijan. 

Ilčić je danas, najavljujući kandidaturu na gradonačelnika Varaždina, izjavio kako bi podržali kandidate HDZ-a kada bi im se oni sviđali. "Što se tiče kandidata u Varaždinu, stranka koja se poziva na kršćanstvo ima kandidata koji živi na potpuno suprotan način", izjavio je Ilčić koji nije želio pobliže objasniti tu izjavu o HDZ-ovu kandidatu Habijanu.

Podržao ga i Plenković

– Očito je odlučio ići u izbornu utakmicu u Varaždinu. Ja čvrsto i snažno podržavam kandidata HDZ-a Habijana, riječ o sjajnom mladom čovjeku, kandidatu koji ima sve kvalitete koji mogu pridonijeti... A drugo, što se tiče gospodina Ilčića, očito je to njegova osobna odluka, ja nisam uopće niti znao da namjerava dati ostavku – komentirao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković

>> llčić podnio ostavku, više nije savjetnik Stieru: Kandidat HDZ-a u Varaždinu živi životom koji je suprotan demokršćanskom

>> Varaždinski HDZ stao u obranu Damira Habijana od prozivki Ladislava Ilčića

Komentara 7

DU
Deleted user
15:51 10.03.2017.

HDZ bi trebao loviti u mutnom negdje drugdje, Varaždin nije u nikakvom mraku već je prebogat i premoćan grad po mnogočemu napredniji i od Zagreba i to ne zbog lijeve politike već niza okolnosti i izvrsnog položaja. Ako želite vidjetidjeti stvarni mrak u kojemu HDZ izvrsno muti baruštinu, onda slobodno otiđite u Vukovar, Osijek, Vinkovce, Knin, Gospić i slične gradove koji su za razliku od Varaždina u ratu zaista teško stradali.

TA
tamaris
14:52 10.03.2017.

Vrlo "vjerodostojno".

VL
????
01:41 11.03.2017.

Hm, da vidimo - 21. stoljeće = PDV 25%, raznorazna obvezna osiguranja od kojih nemaš ništa kad ti zatreba plaćaš jedno 10% plaće, pa porez na dohodak od min. 24%, dakle odokativno na poreze na dohodak, parafiskalne namete i PDV za potrepštine koje kupuješ ode 45% prihoda, slobodan si čovjek ali ako nemaš dobru plaću, ako i tu crkavicu uopće dobiješ, moraš dizati kredite. Za usporedbu - 15. stoljeće = porez 1/9 feudalcu tj. državi, znači 11,11%. onda 1/10 Crkvi, dakle 10% i radna obveza točno određeni broj dana godišnje. Nisi skroz slobodan, no s druge strane živiš na zemlji gdje proizvodiš vlastitu hranu koji ne moraš kupovati, a plaćaš samo 21,11% poreza. Ne znam, ja bih nakon svega ipak odabrao 15. stoljeće. Quod erat demonstrandum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije