Naslovnica Vijesti Hrvatska

HAZU: Holokaust je zastrašujući primjer koliko čovjek može nisko pasti pod utjecajem totalitarnih ideologija

– Žrtve holokausta zaslužuju vječni spomen, a hrabrim ljudima koji su se othrvali tom velikom zlu pripada trajna zahvalnost i poštovanje – poručili su
27. siječnja 2017. u 11:50 7 komentara 664 prikaza
Zvonko Kusić, predsjednik HAZU
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U povodu održavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta spomen na događaj komentirala je i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

Hrvatsko nacionalno blago DANAS NA DAR UZ VEČERNJAK Hrvatsko nacionalno blago: Knjiga koju mora imati svaka obitelj, svaki profesor, svaki učenik...

– Holokaust je zastrašujući primjer koliko čovjek može nisko pasti pod utjecajem zločinačkih totalitarnih ideologija, unatoč neprestanom društvenom i tehnološkom napretku. Primjer je to koji opominje da neprestano treba raditi na edukaciji novih generacija o holokaustu te širiti ozračje tolerancije i dijaloga bez kojeg je nemoguće živjeti u suvremenom pluralnom i multikulturalnom globalnom društvu.

Žrtve holokausta zaslužuju vječni spomen, a hrabrim ljudima koji su se othrvali tom velikom zlu pripada trajna zahvalnost i poštovanje – poručili su.

>> HAZU jednoglasno za proširenje Ekspertne radne skupinu za reformu kurikula

Grijanje
UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Da stvarno je čudno da skojevci civilne uduge i mediji redovito ne prozivaju crvene za genocide kao što to radi pravi antifašista Mesić

 • trolokva:

  dobro sve stima,ali zasto nitko ne spminje 5mil. ukrainaca koji su pomrli od gladi tjekom 2.sv.rata od staljinove ruke ili o 20 milijuna ruskih vojnika koji su izginuli ili o pola milijuna Hrvata na Blajburgu,licimjerstvo,cini se da su oni manje vrijedni.

 • Avatar superhik74
  superhik74:

  U drugom svjetskom ratu je pobijeno 57 miljuna ljudi, medjutim dan danas se samo narice o jednoj izabranoj skupini, a sto je s ostalim desetcima miljuna zrtava koje nisu bili pripadnici izabrane nacije, koja danas radi isto to Palestincima u ... prikaži još! Gazi i na okupiranoj zapadnoj obali ?