Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI IZBORA

Hasanbegović pozvao Splićane: 'Ne dopustite da vaš grad kao Zagreb postane plijen ideološke sekte'

Zlatko Hasanbegović
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
24.06.2022.
u 17:01

"Ovdje uopće nije riječ o komunalnim  pitanjima, ovdje je riječ kako obraniti Grad i njegove temeljne vrijednosti, kako  postaviti temelj za nacionalnu politiku  i buduće nacionalne izbore", poručio je  Hasanbegović

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović u petak je izjavio kako nedjeljni lokalni izbori za gradonačelnika Splita i Gradsko vijeće maju prvorazrednu političko-nacionalnu važnost poručivši kako to nisu samo komunalni izbori.

"Ovo nisu samo komunalni izbori, posebice ne u Splitu. U drugoj hrvatskoj nacionalnoj metropoli kao nigdje drugdje ovi izbori imaju prvorazrednu političko-nacionalnu važnost," istaknuo je Hasanbegović na konferenciji za novinare koalicije "Pokrenimo Split zajedno".

Ona okuplja Domovinski okret, Hrvatsku demokršćansku stranku, Hrvatsku stranku prava i Hrvatske suvereniste.

Hasanbegović je pozvao Splićane da "ne dopuste da njihov grad kao u Zagrebu postane plijen uskogrudne ideološke sekte koja se krije iza krinke i kulise komunalne politike".

"Ovdje uopće nije riječ o komunalnim  pitanjima, ovdje je riječ kako obraniti Grad i njegove temeljne vrijednosti, kako  postaviti temelj za nacionalnu politiku  i buduće nacionalne izbore", poručio je Hasanbegović.  

Po njegovim riječima,  ova koalicija oko kandidata za splitskog gradonačelnika Arisa Zlodre i kandidata na listi za Gradsko vijeća okuplja časne  ljude koji utjelovljuju vrijednosti koje  zastupaju i u javnom životu.

"Siguran sam da ovaj nacionalni,  domovinski,  pravaški i suverenistički  splitski  blok  'Pokrenimo Split zajedno'  može  biti brana  uzurpaciji   jednoj  nesposobnoj ideološkoj  sljedbi  i ljudima nedoraslim za bilo koji javni  posao," smatra Hasanbegović.

"Sudbina Splita je u rukama Splićana i nitko nakon izbora neće moći reći da nije imao prigodu odlučivati o svojoj sudbini", kazao je.

Saborski zastupnik  Ante Prkačin također je podržao koaliciju "Pokrenimo Split zajedno' rekavši kako se ta koalicija može pretvoriti u "državotvornu, domoljubnu desnicu" i na nacionalnoj razini.

"Iz čudnovatog razloga, najvjerojatnije zbog procjene vladajućih da je s braniteljima teško vladati i manipulirati, branitelja nema u lokalnim vlastima i treba ih vratiti u te vlasti", poručio je Prkačin.

Kandidat koalicije za gradonačelnika Aris Zlodre rekao kako će se Domovinski pokret, čiji je on član, po ulasku u Gradsko vijeće, boriti da se za branitelje ustoliči dužnost pročelnika u Gradskoj upravi te da se utemelji služba za odnose s hrvatskim braniteljima.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
06:21 25.06.2022.

Domoljubna instant hrvatina Hasandžija pozvao Splićane: 'Ne dopustite da vaš grad kao Zagreb postane plijen sekte poštenih, čestitih i pametnih ljudi koji se odriču domoljubne patetike i balkanske estetike'

Avatar Mileseva
Mileseva
18:12 24.06.2022.

Di mu ona crna kapa? Ne smije da nosi sad???

Avatar Cohen
Cohen
18:28 24.06.2022.

O ideološkim sektama bi se dalo razgovarat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije