Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u splitu

Đogaš: Bit će iznenađenja na ovim izborima, čak i u prvom krugu

Split: Zoran Đogaš održao konferenciju za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
24.06.2022.
u 14:08

Đogaš je izvijestio da je danas s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem razgovarao o iskustvima u upravljanju gradom, posebice u turizmu. Franković je okupljenim novinarima rekao da se u Dubrovniku od 2017. godine primjenjuje strategija održivog turizma tako da građani ne napuštaju gradsku jezgru.

Nestranački kandidat HDZ-a Zoran Đogaš je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je potpuno različit čovjek od Puljka te ga je pozvao da objasni svoje postupke u kojima nekog etiketira, a zatim traži suradnju. "Ne možete vlast nazivati ne znam kakvim imenima i onda kazati da je suradnja dobra - s kim- s premijerom kojeg vrijeđate stalno, sa županijom koju vrijeđate, ne mogu stvari tako funkcionirati," rekao je Đogaš tumačeći izjave i postupke kandidata Centra Ivice Puljka.

Đogaš je osvrćući se na ankete koje daju prednost Puljku u izborima za gradonačelnika, rekao kako se ta predanost topi, a da raste privrženost njemu i njegovim suradnicima uoči nedjeljnih izbora. 

"Vidjet ćete, bit će iznenađenja na ovim izborima, čak i u prvom krugu," poručio je  Đogaš komentirajući predizborne ankete.

 Za Puljka i njegove suradnike je rekao da svojim ponašanjem pokazuju kako nemaju kompetencije za upravljanje gradom.

Đogaš je izvijestio da je danas s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem razgovarao o iskustvima u upravljanju gradom, posebice u turizmu. Franković je okupljenim novinarima rekao da se u Dubrovniku od 2017. godine primjenjuje strategija održivog turizma tako da građani ne napuštaju gradsku jezgru.

"Instant turizam uništava povijesne jezgre jer ljudi odlaze iz njih i takvi dijelovi grada se pretvaraju u 'muzeje'  i to je potrebno izbjeći," upozorio je Franković. Objašnjavajući strategiju održivog turizma rekao je kako je u takvom turizmu u središtu građanin, jer kad je građanin zadovoljan i ne mora napuštati jezgre onda su i turisti zadovoljni. 

Franković je izrazio spremnost da se iskustvom u upravljanju koje je stekao Dubrovnik pomogne Splitu kojem, kao je rekao, nedostaje plan upravljanja turizmom.

"Grad Dubrovnik stoji na raspolaganju Splitu sa svim našim i znanjima koja smo stekli u održivom turizmu," poručio je Franković.
Rekao je i da su dvije pandemijske godine bile teške za Dubrovnik koji je u tom razdoblju izgubio 465 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marko1337
15:00 24.06.2022.

Ovo je ispit za naš Split da li je to još normalan grad ili je orjuna zavladala, a Hrvati domoljubi postali manjina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije