Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u splitu

Tamaru Visković podržala Sandra Benčić i kolege iz nekoliko gradova

Split: Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita i gradonačelnik Zagreba u šetnji gradom
Milan Sabic/PIXSELL
24.06.2022.
u 14:32

​Tamara Visković je​ istaknula kako nude​ viziju Splita kao grada u kojem se vraća urbanizam, Splita koji će zadržati svoje mlade kroz javnu​ stanogradnju, grada s efikasnim javnim prijevozom, grada koji će napraviti snažan zeleni zaokret​ razvijajući zelene industrije i s održivim gospodarstvom koje je dobar susjed svojim sugrađanima.

​Kandidatkinj​u​ za gradonačelnicu Splita i nositeljic​u​ liste koalicije Možemo!-Nova ljevica Tamar​u​ Visković u petak je podržala saborsk​a​ zastupnic​a​ Sandr​a​​ Benčić, gradski i županijski vijećni​ci Možemo!, Nove ljevice i Srđ je grad iz ​Dubrovnika, Korčule, Šibenika i Pule.

​Tamara Visković je​ istaknula kako nude​ viziju Splita kao grada u kojem se vraća urbanizam, Splita koji će zadržati svoje mlade kroz javnu​ stanogradnju, grada s efikasnim javnim prijevozom, grada koji će napraviti snažan zeleni zaokret​ razvijajući zelene industrije i s održivim gospodarstvom koje je dobar susjed svojim sugrađanima.

Podsjetila je da je jučer na Brdima ukazala kako izgleda život uz Sjevernu luku i zagađenje koje dolazi​ iz nje, te se uz saborsku zastupnicu i predsjednicu saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode Sandru​ Benčić obvezala podignuti taj problem na državnu razinu, uz zalaganje za naknadu građanima zbog​ smanjene kvalitete života.

Dubrovačko-neretvanski županijski vijećnik stranke Srđ je grad Marko Giljača ​rekao je da svi gradovi od Dubrovnika do Pule​ dijele iste probleme i treba im ista promjena, ona kakvu Možemo! i Nova ljevica zastupaju u Splitu, kao​ najvećem urbanom središtu na obali, pa je stoga sudjelovanje Tamare Visković i njezinog tima u ​Gradskom vijeću Splita jamac nekih novih vjetrova.

​"​Svi imamo iskustva koja možemo međusobno podijeliti. U Dubrovniku smo sačuvali Srđ, vratili​ tvrđavu Imperijal gradu, sačuvali izvor Omble, borimo se i za Malostonski zaljev i druga zaštićena​ područja. Problemi s kojima se suočavamo svima su nam zajednički i poznati, od nekontroliranog istihijskog turizma, preko gubitka mediteranske kulture života i općenito kvalitete života​", rekao je Giljača.

Predsjednica Gradskog vijeća Pule Dušica Radojčić (Možemo!) istaknula je da je Možemo! jedina​ politička snaga u obalnim gradovima koja uistinu brine o javnom dobru i interesu. Kao primjer istaknula​ je da je ta stranka u​ GV-u Pule tražila referendum o očuvanju šetnice uz more od turističke​ izgradnje i bila jedina koja je podržala građansku inicijativu koja je skupljala potpise za referendum.​ Izrazila je uvjerenje da će takvu brigu o javnom dobru pokazati i Možemo!-Nova ljevica u Splitu.​ 

"​Pulski primjer pokazuje što znači imati Možemo! u Gradskom vijeću, jer smo stali u obranu javnog dobra​ i uz svoje sugrađane koji su s 12 tisuća potpisa pokazali želju da sudjeluju u odlučivanju o prostornom​ planiranju. Uvjereni smo da se to može postići i u Splitu s Možemo! u Gradskom vijeću i Tamarom kao​ gradonačelnicom​"​, rekla je​ Radojčić​.

Komentara 1

KI
kizz1
15:37 24.06.2022.

Benčić jaka podtška

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije