Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUP U TURSKOJ

Grlić Radman u Antaliji: Transatlantsko partnerstvo važno za Hrvatsku

Zagreb: Grlić Radman o skidanju hrvatske zastave s veleposlanstva u Beogradu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
18.06.2021.
u 21:13

Pozvao je članice da se prilagode promjenama.

Transatlantsko partnerstvo važno je za Hrvatsku, predanu članicu NATO-koja je posvećena multilateralizmu i jačanju srednjoeuropske suradnje, rekao je u petak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na skupu u Turskoj.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u petak na Diplomatskom forumu u Antaliji gdje je izlagao na panelu o transatlantskim odnosima, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

„Transatlantsko partnerstvo je za Hrvatsku, predanu članicu NATO-a, dugogodišnjeg američkog partnera i saveznika u jugoistočnoj Europi, od velike važnosti", rekao je.

"Transatlantizam se temelji na našim zajedničkim vrijednostima, koje su temelj globalne sigurnosti i stabilnosti", rekao je Grlić Radman tijekom panela o transatlanskim odnosima.

Pozvao je članice da se prilagode promjenama.  

"Moramo se prilagoditi na nove multipolarne odnose moći i suprotstaviti autoritativnim trendovima širom svijeta“, istaknuo je.

To je važno za održavanje mira, rekao je.

„Nužno je koordinirano djelovanje u multilateralnim forumima i institucijama, jer su one od presudne važnosti za postavljanje globalnih standarda i održavanje mira i međunarodnog poretka“, dodao je.

Istaknuo je da je Hrvatska posvećena multilateralizmu i obnovi transatlantskih odnosa.

Kao suosnivačica Inicijative triju mora Hrvatska je usredotočena na jačanje srednjoeuropske suradnje kako bi pridonijela europskoj energetskoj, digitalnoj i prometnoj koheziji, kazao je ministar.

Na rubu Foruma, Grlić Radman održao je niz bilateralnih sastanaka; s glavnim tajnikom OECD-a Mathiasom Cormannom, ministrom vanjskih poslova Republike Azerbajdžan Jeyhunom Bayramovom, ministrom vanjskih poslova Islamske Republike Iran Javadom Zarifom, ministrom vanjskih poslova Kirgiske Republike Ruslanom Kazakbaevim te ministrom vanjskih poslova Ukrajine Dmytrom Kulebom, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kamen3
23:14 18.06.2021.

Ovo je Plenkovićev izbor.Kako Plenki ne želi nijednog pametnog ministra (da bude ne daj bog pametniji od njega) bira obične klaunove i uvlakače.Takva mu je cijela jadna,bezuspješna,bezidejna i nesamostalna vlada.Ako dočekaju kraj mandata možda to bude i kraj Hrvatske.

SA
sani1
21:39 18.06.2021.

Klaun. Al’ stvarno. Tko ga dovede’.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije