Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daytonski sporazum

Grlić Radman: Glorificiranje Milanovićevih velikih zasluga nije točno, radimo na tome godinama

Zagreb: Grlić Radman o skidanju hrvatske zastave s veleposlanstva u Beogradu
Patrik Macek/PIXSELL
14.06.2021.
u 16:50

Kronologija događanja demantira taj jedan njegov izričaj da je on navodno riješio u par minuta s glavnim tajnikom, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prije sjednice Predsjedništva HDZ-a komentirao je promjenu završne deklaracije summita NATO-a.

Rekao je da su radili na tom dokumentu i da je to dokument kojeg priprema 30 zemalja članica te da je on ograničen.

- Mi smo uložili maksimalne diplomatske napore, uključujući sve one naše važne točke. To je dokument koji ima pedesetak stranica. Ovaj NATO summit je upravo dobrodošao nakon jedne i pol godine. Upravo taj Bidenov dolazak nam je vrlo važan - rekao je Grlić Radman te istaknuo da predsjednik Zoran Milanović jako dobro zna da je uložen napor u izradu tog dokumenta.

- Mislim da ovo glorificiranje njegovih velikih zasluga uopće nije točno. Kronologija događanja demantira taj jedan njegov izričaj da je on navodno riješio u par minuta s glavnim tajnikom. Mi već godinama radimo na našem izričaju, pitanje izbornog zakona koje je uključeno 11. lipnja i 13. lipnja – Daytonski sporazum - rekao je ministar.

Istaknuo je da je stalni predstavnik Hrvatske pri NATO-u jedini komunicirao s glavnim tajnikom.

- To što je jučer nazvao Jens Stoltenberg, samo je htio vidjeti je li sve u redu. Ne znamo što je predsjednik tu htio učiniti. Bosna i Hercegovina je naša strateška odrednica, naše strateško pitanje. Mi štitimo nacionalne interese, borimo se za jednakopravan položaj hrvatskog naroda u BiH. Jedna je hrvatska nacionalna politika i mislim da su tu sve sastavnice vlasti suglasne kad je u pitanju naš odnos prema BiH, prema položaju Hrvata u BiH i prema Daytonskom sporazumu - rekao je Radman.

Komentara 20

CM
Crni_moj
18:16 14.06.2021.

Milanović ima samo jedan cilj, uzeti desnici glasove jer je i desnica uzela njemu. I u tome do sada odlično uspijeva jer i kad se čitaju komentari vidi se da neki padaju na njegove fore. Doduše mora mu se priznati da kuži kako se to radi... Ako ti meni moje e onda ja budem uzeo tvoje.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
17:46 14.06.2021.

Predcednik nas sramoti doma i po svijetu, tudje zasluge pripisuje sebi. Koliko je sposoban i domoljuban pokazao je u svom premijerskom mandatu , Vukovar, Gunja, Crkva svetog Marka...edugovi, dugovi i opet dugovi...

Avatar Mamlazac
Mamlazac
17:49 14.06.2021.

Gosp. Grlić Radman je previse fin prema predcedniku , njemu treba balkanski , kulturno ne razumije ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije